ANNONS

Amazon säljer läsplatta med eboks-abonnemang

Amazon är på väg att lansera ett nytt paket där man kan köpa läsplattan Kindle Paperwhite tilsammans med ett 6-månadersabonnemang på Kindle Unlimited för 140 dollar (ca 1250 kr).

Det är GoodEreader som snappat upp att Amazon skapat en landningssida för paketet där läsplattan Kindle Paperwhite (som i vanliga fall kostar från 120 dollar, ca 1065 kr) kan köpas tillsammans med 6 månaders abonnemang på Amazons prenumerationstjänst för eböcker – Kindle Unlimited. En tjänst som kostar 9,99 dollar per månad.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Amazon-Kindle-Unlimited-paket-6-man

Amazons Kindle Unlimited ger medlemmar/prenumeranter tillgång till 1,4 miljoner titlar i form av eböcker, ett antal tidskrifter/magasin och tusentals ljudböcker. Tjänsten är dock inte riktigt jämförbar med de svenska prenumerationstjänsterna som Storytel, Bookbeat och Nextory eftersom de största förlagen inte släpper sina nya bästsäljande titlar till Unlimited.

Däremot tusentals titlar utgivna via Amazons egna imprint och givetvis en stor backlist. Kanske är Amazon nu på väg att öka rekryteringen av medlemmar till Kindle Unlimited.

Ersättningen till författarna från läsning på Kindle Unlimited baseras på sidläsningar där 1000 lästa sidor ger författaren/förlaget ungefär 5,3 dollar. Ersättningen varierar varje månad baserat på de totala intäkterna i Amazons olika prenumerationstjänster.

Frågan är ifall vi kommer att få se liknande initiativ i Sverige där abonnemang på Storytel och dess konkurrenter bakas ihop med köp av om inte mobiltelefon så kanske surfplattor?

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se