Amazon säljer läsplatta med eboks-abonnemang

Amazon är på väg att lansera ett nytt paket där man kan köpa läsplattan Kindle Paperwhite tilsammans med ett 6-månadersabonnemang på Kindle Unlimited för 140 dollar (ca 1250 kr).

Det är GoodEreader som snappat upp att Amazon skapat en landningssida för paketet där läsplattan Kindle Paperwhite (som i vanliga fall kostar från 120 dollar, ca 1065 kr) kan köpas tillsammans med 6 månaders abonnemang på Amazons prenumerationstjänst för eböcker – Kindle Unlimited. En tjänst som kostar 9,99 dollar per månad.

Amazon-Kindle-Unlimited-paket-6-man

Amazons Kindle Unlimited ger medlemmar/prenumeranter tillgång till 1,4 miljoner titlar i form av eböcker, ett antal tidskrifter/magasin och tusentals ljudböcker. Tjänsten är dock inte riktigt jämförbar med de svenska prenumerationstjänsterna som Storytel, Bookbeat och Nextory eftersom de största förlagen inte släpper sina nya bästsäljande titlar till Unlimited.

Däremot tusentals titlar utgivna via Amazons egna imprint och givetvis en stor backlist. Kanske är Amazon nu på väg att öka rekryteringen av medlemmar till Kindle Unlimited.

Ersättningen till författarna från läsning på Kindle Unlimited baseras på sidläsningar där 1000 lästa sidor ger författaren/förlaget ungefär 5,3 dollar. Ersättningen varierar varje månad baserat på de totala intäkterna i Amazons olika prenumerationstjänster.

Frågan är ifall vi kommer att få se liknande initiativ i Sverige där abonnemang på Storytel och dess konkurrenter bakas ihop med köp av om inte mobiltelefon så kanske surfplattor?

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Kampen för livet – nu som ljudbok.

En klimatkollaps har drabbat jorden med förödande konsekvenser. Fyra personer får det svåraste av uppdrag, att leda ett projekt som ska rädda mänskligheten från att dö ut.

Fotobok där det tysta landskapet ges en röst

Johanna Syrén fångar i denna dokumentära fotobok det moderna lantlivet i en värld i förändring. Genom bilder och berättelser ger hon en inblick i människors liv och deras nära band till naturen och djuren. Skribenten Samantha Ohlanders ger ytterligare perspektiv kring jordbrukets och glesbygdens utmaningar och den betydelse våra gemensamma värderingar har för framtiden. Boken Av jorden tar oss med på en resa genom historien och nutiden och väcker frågor om identitet och ansvar för en mer omsorgsfull och hållbar framtid. 

Från dataspel till världar i bokform

Stefan Gadnell – Skaparen av 90-talets spelsuccé och Akvarellkonstnär

Stefan Gadnell, känd som skaparen av det svenska succéspelet BackPacker från 90-talet, är idag en framstående akvarellmålare och författare.