fbpx

Amazon säljer läsplatta med eboks-abonnemang

Amazon är på väg att lansera ett nytt paket där man kan köpa läsplattan Kindle Paperwhite tilsammans med ett 6-månadersabonnemang på Kindle Unlimited för 140 dollar (ca 1250 kr).

Det är GoodEreader som snappat upp att Amazon skapat en landningssida för paketet där läsplattan Kindle Paperwhite (som i vanliga fall kostar från 120 dollar, ca 1065 kr) kan köpas tillsammans med 6 månaders abonnemang på Amazons prenumerationstjänst för eböcker – Kindle Unlimited. En tjänst som kostar 9,99 dollar per månad.

Amazon-Kindle-Unlimited-paket-6-man

Amazons Kindle Unlimited ger medlemmar/prenumeranter tillgång till 1,4 miljoner titlar i form av eböcker, ett antal tidskrifter/magasin och tusentals ljudböcker. Tjänsten är dock inte riktigt jämförbar med de svenska prenumerationstjänsterna som Storytel, Bookbeat och Nextory eftersom de största förlagen inte släpper sina nya bästsäljande titlar till Unlimited.

ANNONS

Däremot tusentals titlar utgivna via Amazons egna imprint och givetvis en stor backlist. Kanske är Amazon nu på väg att öka rekryteringen av medlemmar till Kindle Unlimited.

Ersättningen till författarna från läsning på Kindle Unlimited baseras på sidläsningar där 1000 lästa sidor ger författaren/förlaget ungefär 5,3 dollar. Ersättningen varierar varje månad baserat på de totala intäkterna i Amazons olika prenumerationstjänster.

Frågan är ifall vi kommer att få se liknande initiativ i Sverige där abonnemang på Storytel och dess konkurrenter bakas ihop med köp av om inte mobiltelefon så kanske surfplattor?

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
1 kommentar

Kommentarer är avstängda.