fbpx

Ny lag i Kalifornien hotar signeringar i bokhandel

Författaren Jim Ottaviani signerar sin bok Primates. Foto: iStockphoto.

En ny lag i Kalifornien kan göra det omöjligt att arrangera signeringar med författare i bokhandel. Ägaren till ett antikvariat vill stoppa lagen – genom en namninsamling.

Alla föremål med en autograf och ett pris över 5 dollar måste ha ett certifikat som garanterar äktheten, tycker lagstiftare i Kalifornien. AB 1570 kallas The Autograph Bill och innebär och omfattar alla konsumenter, bokhandlare, auktionshus, serietidningshandlare, antikhandlare, konsthandlare och rentav välgörenhetsorganisationer, skriver Publishers Weekly.

Kritikerna menar att det här skulle göra det omöjligt att arrangera signeringar med författare i bokhandel, även om lagstiftarna egentligen ville stoppa handel med fejkade autografer inte minst på olika samlarobjekt inom sportens värld.

ANNONS

Brad Johnson som driver antikvariatet The Book Shop har nu tagit initativ till en namninsamling (lite ironiskt med tanke på lagens innebörd) på Change.org för att stoppa den nya lagen som man menar är skadlig för både konsumenter och småföretag. Redan har över 1600 personer skrivit på.

– Den här lagen borde aldrig ha antagits. Lagstiftarna måste fixa eller upphäva den omedelbart, menar Los Angeles Times redaktion i ett citat.

Bilden: Författaren Jim Ottaviani signerar sin bok Primates. Foto: smontgom65, iStockphoto.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.