Pocket Shop inviger sin tredje butik i Storbritannien

Klockan åtta i morse, den 15 december, slog Pocket Shop upp portarna till sin andra Londonbutik. Det blir därmed Pocket Shops tredje butik i Storbritannien. Butiken ligger på folktäta Liverpool Street och har förutom bästsäljare ett stort utbud av fackböcker.

Den svenska bokhandelskedjan Pocket Shop har i dag 28 butiker i fyra olika länder, förutom Sverige även Finland, Tyskland och Storbritannien. I dag invigs den tredje butiken i Storbritannien, i centrala London på Liverpool Street Station.

– 2016 har varit ett ovanligt händelserikt år för oss. Det är väldigt roligt att få avsluta året med att öppna ytterligare en butik i England, den andra i London, i ett av de stora reselägena. Och mitt i julhandeln dessutom, säger Pocket Shops VD Anna Borné Minberger.

Varför valde ni just Liverpool Street för er nya butik?
– Det är ett riktigt bra reseläge med både tunnelbana och tåg och mycket folk i rörelse. Ett drömläge för oss, med andra ord! säger Karin Porshage, projektledare på Pocket Shop.

De båda andra butikerna i Storbritannien slog upp portarna tidigare i år, i juli på Birmingham International Airport och i november öppnade den första Londonbutiken i Hammersmith. Enligt Karin Porshage går det bra för de båda butikerna.

– Vi har fått en snabb start och bygger på med trogna kunder. Redan när vi öppnade vår första butik i England i somras var det tydligt att vi fick väldigt positiv respons av kunderna. Vårt koncept med opretentiösa butiker och bokkunniga säljare verkar passa engelsmännen som handen i handsken.

Alla Pocket Shops butiker har ett handplockat sortiment som är anpassat efter kundflödet på det aktuella läget. Förutom bästsäljare innehåller sortimenten i de 28 butikerna ett mer målgruppsanpassat urval. För den nya butiken på Liverpool Street innebär det ett brett utbud av fackböcker, framförallt med fokus på biografier och managementlitteratur.

Har ni planer på att expandera i ännu fler länder?
– Inte just nu. Nästa år tänker vi fokusera på de länder där vi redan finns, säger Karin Porshage.

Hur har 2016 varit för Pocket Shop, om du skulle summera året?
– Det har varit minst sagt händelserikt. Vi har öppnat tre butiker i England och en i Tyskland. Och dessutom gjort en nystart i Tyskland, eftersom vi numera jobbar utan vår tidigare partner Thalia. Nu äger vi hela processen igen, vilket vi är mycket nöjda med, avslutar Karin Porshage.

Foto: Pocket Shop (bilden föreställer nya butiken på Liverpool Street)

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL