fbpx

Nu släpps andra säsongen av Svart stjärna på Storytel Original – redan klart med tredje säsong

Idag släpptes andra säsongen av Storytel Originals hittills största succé – Svart stjärna. Till sommaren kommer den som pappersbok – och redan nu är det klart att det blir en tredje säsong. Det blir också nya säsonger av flera andra serier. Flera svenska serier kommer också att översättas till andra språk.

På självaste Lucia släpptes idag den andra säsongen av Jesper och Joakim Ersgårds sci-fi thriller Svart stjärna, inläst av en Stefan Sauk i högform. Första delen av ljudboksserien Svart stjärna lanserades på Storytel i somras, och blev omedelbart en lyssnarframgång.

Den första säsongen är nu uppe i 150 000 lyssningar (alla avsnitten tillsammans, dvs i snitt 15 000 lyssningar/avsnitt). Det är ingen vild gissning att den får fler när den andra säsongen släpps och troligen nya lyssnare upptäcker serien.

ANNONS

Bia Sigge, förläggare på Storytel, har märkt att många längtat efter fortsättningen. Därför undrar vi givetvis om det blir fler säsonger efter den andra?

– Det finns ingen anledning att avvakta när trycket på en fortsättning är så stort. Den tredje och sista säsongen kommer i sommar, säger Bia Sigge.

Vad är det som gör Svart stjärna till en bra ljudboksserie?
– Den har ett otroligt starkt driv från början till slut med tydligt avgränsade scener, tydliga karaktärer och cliffhangers inte bara i slutet av avsnitten. Har man väl börjat lyssna är det nästan omöjligt att sluta.

ANNONS

Författarna till succéserien har även en bakgrund som manusförfattare. Svart stjärna har också hittat till USA där det jobbas med manus som kanske kan utmynna i film eller tv-serie.

Joakim Ersgård är manusförfattare och regissör, bosatt i Los Angeles. Joakim har regisserat filmer som Besökarna, Rancid och Living in Peril.

Jesper Ersgård är manusförfattare och skönlitterär författare. Han har bland annat skrivit spänningsromanerna Ut kom vargarna och I skuggan av de döda.

Vi har redan tidigare berättat att Svart stjärna ska bli pappersbok. Något som Storytel ser som en naturlig fortsättning för de serier som får många lyssnare. Frågan är om den kommer att finnas som MP3 eller rentav dyka upp hos konkurrenter som Bookbeat?

– Den kommer som pappersbok i sommar, men inte som MP3-bok eller på andra tjänster, säger Bia Sigge.

Svart-stjarna-del-2Exklusivt på Storytel är det som gäller för Storytel Original-serierna tills vidare i alla fall. Att satsningen har fallit väl ut måste man konstatera eftersom det inte bara är Svart stjärna som får en fortsättning. Följande serier är redan klara för en andra säsong: Virus, Byvalla, Gustav III checkar in, Jordbunden och Vargland. Virus släpps förresten den 3 januari.

Kommer några av de svenska ljudboksserierna att översättas och släppas på andra språk för de marknader där Storytel finns?

– Ja. Svart stjärna, Gustav III checkar in, Tick Tack och Byvalla kommer på danska. Svart stjärna, Byvalla, Vargland, Virus, Tick Tack, I krig och kärlek kommer på finska. Svart stjärna, Gustav III checkar in, Byvalla, Virus och Tick Tack kommer på holländska.

Hittills har Storytel Original använt mindre kända författare och exempelvis på omslagen betonat inläsarna nästan lika mycket som författaren. Logiskt med tanke på att berättelserna skrivs för ljudboksformatet i första hand. Men kanske förändras det när stora författare nu ser hur mycket det lyssnas på serierna.

– Vi har nu kommit till ett skede där etablerade författare hör av sig till oss. I en bransch där processerna är väldigt långa erbjuder vi ytterligare en möjlighet att komma ut med sitt berättande, säger Bia Sigge.❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny