Partners in Stories får ny VD

Den litterära agenturen Partners in Stories får ny VD. Den tillträdande är Henrik Lindvall, som närmast kommer från en förläggarroll på Norstedts.

Henrik Lindvall tar över rollen som VD från Jonas Axelsson, och tillträder senast 1 mars 2017. På Norstedts har Henrik Lindvall arbetat som förläggare med översatt skönlitteratur, bland annat med författare som E L James och Marian Keyes. Henrik Lindvall har även en bakgrund som inköpschef på Pocketgrossisten.

– Det ska bli mycket roligt och inspirerande att ta över efter Jonas Axelsson. Partners in Stories har på bara några år byggt upp en imponerande lista med författare som jag ser framemot att få arbeta med, säger Henrik Lindvall.

– Vi är oerhört nöjda att kunna presentera Henrik Lindvall som VD. Vi har funnit en person med näsa för både det litterära och det kommersiella, en VD med gedigen kunskap om den svenska marknaden och ett stort internationellt nätverk, säger Per Almgren, styrelseordförande Partners in Stories, och tillägger att det är svårt att i bokbranschen hitta en mer omtyckt person.

Partners in Stories är en fristående litterär agentur, grundad 2013 av Jonas Axelsson tillsammans med Natur och Kultur. Idag är agenturen en av Sveriges ledande, och förutom rättighetsförsäljning så arbetar Partners in Stories även med bokutgivning och teaterproduktion.

Jonas Axelsson meddelade tidigare att han beslutat lämna VD-rollen och kommer istället att vara med och bygga upp ett helt nytt förlag, Polaris, när danska JP Politiken går in i Sverige.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL