fbpx

Partners in Stories får ny VD

Den litterära agenturen Partners in Stories får ny VD. Den tillträdande är Henrik Lindvall, som närmast kommer från en förläggarroll på Norstedts.

Henrik Lindvall tar över rollen som VD från Jonas Axelsson, och tillträder senast 1 mars 2017. På Norstedts har Henrik Lindvall arbetat som förläggare med översatt skönlitteratur, bland annat med författare som E L James och Marian Keyes. Henrik Lindvall har även en bakgrund som inköpschef på Pocketgrossisten.

– Det ska bli mycket roligt och inspirerande att ta över efter Jonas Axelsson. Partners in Stories har på bara några år byggt upp en imponerande lista med författare som jag ser framemot att få arbeta med, säger Henrik Lindvall.

ANNONS

– Vi är oerhört nöjda att kunna presentera Henrik Lindvall som VD. Vi har funnit en person med näsa för både det litterära och det kommersiella, en VD med gedigen kunskap om den svenska marknaden och ett stort internationellt nätverk, säger Per Almgren, styrelseordförande Partners in Stories, och tillägger att det är svårt att i bokbranschen hitta en mer omtyckt person.

Partners in Stories är en fristående litterär agentur, grundad 2013 av Jonas Axelsson tillsammans med Natur och Kultur. Idag är agenturen en av Sveriges ledande, och förutom rättighetsförsäljning så arbetar Partners in Stories även med bokutgivning och teaterproduktion.

Jonas Axelsson meddelade tidigare att han beslutat lämna VD-rollen och kommer istället att vara med och bygga upp ett helt nytt förlag, Polaris, när danska JP Politiken går in i Sverige.
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Stäng meny