Curly Bracket ska lanseras i USA med hjälp av Kickstarter

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

2015 gav Bonnier Carlsen förlag ut den första boken i Curly Bracketserien. För en dryg månad sen kom bok nummer två och tillsammans har de sålt omkring 7-8000 exemplar i Sverige. Nu lanserar författarna Tor Moström och Johan Wendt böckerna i USA utan att ha något förlag bakom sig.

Curly Bracket är resultatet av två bästa vänner som slog sina huvuden ihop. Från början var det Johan som blev ombedd av Bonnier Carlsen att skriva en programmeringsbok för barn, men det var Tor som kom med idén om att lära barn tänka som en programmerare.
Boken bygger på att lära barn computational thinking – en generell metod som är väldigt effektiv när man vill använda datorn för problemlösning. Genom att bryta ner ett större problem av komplex art i mindre delar bygger man algoritmer av lösningar och provar sig sedan fram genom de mönster man funnit. Efterhand förfinar man sedan lösningarna tills man nått sitt mål.


ANNONS


Johan är sedan tidigare upphovsman av en stor mängd föreningar för samhällets yngre generation. Han är utbildad civilingenjör men fann att hans stora glädje ligger i att få arbeta i forum som hjälper barn.

– Jag har grundat ett gäng föreningar, berättar Johan. Bland annat Mattecentrum , Kodcentrum och Ung Autism. Nu driver jag Curly Bracket tillsammans med Tor samt sitter i både Röda korsets och Utbildningsradions styrelse.

ANNONS

Tor, som också är ingenjör men inom mjukvaror, beskriver Johan som en inspirationskälla både i sitt sätt att vara och arbeta på.

– Johan blev beviset för mig på att man ska våga följa sin inre kompass, säger Tor. Tillsammans med Obviuse, företaget jag är med och driver, byggde Mattecentrum matteboken.se. När Johan sedan startade kodcentrum blev jag volontär och sedan ordförande där. Att få inspirera andra människor och dela med sig av kunskap ger mig enorm glädje så när det blev möjligt att skriva en bok ihop med Johan kändes det rätt. Målet med boken var tydligt: väcker vi ett barns lust att lära sig mer om problemlösning och programmering så har vi lyckats.

Curly Bracket vänder sig först och främst till barn i 8 – 13 års åldern och består till en del av tecknade serier, och till den andra av text. Lärandet sker genom att läsaren växelvis får följa huvudpersonen Curly Bracket och utmaningarna hon möter längs vägen varvat med att själv få lösa problem. När serien nu introduceras i USA finns för enkelhetens skull inget förlag bakom.

– Det var så struligt att hitta ett förlag i USA så vi tröttnade och bestämde att vi lika bra kunde testa själva, berättar Johan. Vi vill hjälpa så många barn som möjligt och då är USA en bra fortsättning efter Sverige.

Den alternativa finansieringen till ett förlag för boksläppet i USA sker istället med Kickstarter. Med mindre än två dagar kvar på kampanjen i skrivande stund har de passerat målet på 50 000 kr.

– Vi visste inte hur vi skulle börja eller var vi skulle finnas och tyckte att Kickstarter var en intressant plattform att testa, berättar Johan. Vårt mål är att kunna inspirera ännu fler barn.

Johan och Tors Kickstarterkampanj återfinns här: https://www.kickstarter.com/projects/1521238325/curly-bracket-the-hidden-code

curly

 

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL