fbpx

Windows eller Google Apps – en av många it-frågor för Storytel och Norstedts

Foto Daniel Roos

Sammanslagningen av Storytel och Norstedts blev klar i sommar, men nu börjar det praktiska arbetet att få alla it-system att jobba ihop. Ett av många val: Windows (Norstedts) eller Google Apps (Storytel)?

Även i den traditionstyngda förlagsbranschen använder både stora och små förlag mängder av it-system varje dag. Förutom ordbehandling, kalkylark, mejl och ekonomiprogram handlar det förstås om grafiska program och för de större förlagen royaltysystem och givetvis HR- och löneprogram.

Enligt uppgift till Boktugg har exempelvis Bonniers fått lägga mycket kraft på att integrera Adlibris IT-plattformar med resten av koncernen under åren efter uppköpet.

ANNONS

CIO Sweden har intervjuat Storytels VD Jonas Tellander om just utmaningen att slå samman Storytel med Norstedts och få allting att fungera bakom kulisserna.

– På it-området lever Norstedts fortfarande i Windows-miljö medan vi lever i Googlemiljö. Vi tycker att Gmail och Google Docs är fantastiskt bra. Det är enkelt att sätta upp, det är billigt och fungerar utmärkt. Norstedts har nyligen brutit sig loss från arvet på KF, som de var en del av. De har byggt upp en egen miljö som de tycker är visionär. Vi får se var vi landar där, säger Tellander till CIO Sweden.

Google eller Windows? Det är en ideologisk strid som brukar skapa nästan lika heta diskussioner som Apple vs Android – de två mobilplattformarna som Storytel hela tiden måste hålla sin app uppdaterad för.

En annan fråga som alltid dyker upp vid sammanslagningar är förstås gemensamma lokaler.

– Storytel och Norstedts sitter på egna avtal och hyreskontrakt, så frågan om en fysisk sammanslagning får vänta men vi försöker göra det lättare att åka mellan kontoren, säger Tellander i intervjun.

Läs hela intervjun på CIO Sweden >>
❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny