ANNONS

Windows eller Google Apps – en av många it-frågor för Storytel och Norstedts

Foto Daniel Roos

Sammanslagningen av Storytel och Norstedts blev klar i sommar, men nu börjar det praktiska arbetet att få alla it-system att jobba ihop. Ett av många val: Windows (Norstedts) eller Google Apps (Storytel)?

Även i den traditionstyngda förlagsbranschen använder både stora och små förlag mängder av it-system varje dag. Förutom ordbehandling, kalkylark, mejl och ekonomiprogram handlar det förstås om grafiska program och för de större förlagen royaltysystem och givetvis HR- och löneprogram.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

Enligt uppgift till Boktugg har exempelvis Bonniers fått lägga mycket kraft på att integrera Adlibris IT-plattformar med resten av koncernen under åren efter uppköpet.

CIO Sweden har intervjuat Storytels VD Jonas Tellander om just utmaningen att slå samman Storytel med Norstedts och få allting att fungera bakom kulisserna.

– På it-området lever Norstedts fortfarande i Windows-miljö medan vi lever i Googlemiljö. Vi tycker att Gmail och Google Docs är fantastiskt bra. Det är enkelt att sätta upp, det är billigt och fungerar utmärkt. Norstedts har nyligen brutit sig loss från arvet på KF, som de var en del av. De har byggt upp en egen miljö som de tycker är visionär. Vi får se var vi landar där, säger Tellander till CIO Sweden.

Google eller Windows? Det är en ideologisk strid som brukar skapa nästan lika heta diskussioner som Apple vs Android – de två mobilplattformarna som Storytel hela tiden måste hålla sin app uppdaterad för.

ANNONS

En annan fråga som alltid dyker upp vid sammanslagningar är förstås gemensamma lokaler.

– Storytel och Norstedts sitter på egna avtal och hyreskontrakt, så frågan om en fysisk sammanslagning får vänta men vi försöker göra det lättare att åka mellan kontoren, säger Tellander i intervjun.

Läs hela intervjun på CIO Sweden >>


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se