fbpx

Ljudbokssuccén Svart stjärna har nu över 100 000 lyssningar på Storytel

Storytel Original-serien Svart Stjärna av Joakim och Jesper Ersgård med inläsaren Stefan Sauk är en succé med mer än 100 000 lyssningar på Storytel och nu finns planer på utgivning som pappersbok.

I somras lanserade Storytel sitt nya koncept Storytel Original, följetonger som skrivs direkt för ljud istället för att tryckas och som består av säsonger likt tv-serier. Konceptet visade sig snabbt bli framgångsrikt och den serie som ligger i topp är bröderna Jesper och Joakim Ersgårds Svart stjärna, inläst av Stefan Sauk. Serien har sedan den släpptes i juli haft mer än 100 000 lyssningar.

Nu ska det förtydligas att den siffran är för hela serien, alltså ett snitt på 10 000 lyssningar per avsnitt.

– Även om det är per avsnitt så är det fortfarande en väldigt hög siffra med tanke på hur kort tid serien legat uppe, säger Tiina Nevala på Storytel.

ANNONS

Ett praktiskt problem som uppstått på topplistorna efter att Storytel lanserade Original-serierna är att flera avsnitt fått så många lyssnare att samma serie i vissa fall haft tio placeringar på topplistan vilket både trängt undan andra titlar och gjort det lite rörigt att hitta första avsnittet på serien.

– Vi håller på att kika på möjligheten att visa en serie på lite annat sätt i topplistan. Men som alltid när det kommer till teknikutveckling är det svårare än man tro att göra ”enkla” förändringar.

Ett annat önskemål från lyssnare på serierna är att få nästa avsnitt automatiskt uppspelat, likt de funktioner som Netflix och numera även HBO erbjuder när man streamar tv-serier.

ANNONS

– Vi har pratat om att införa en ”auto-play-funktion” där nästa avsnitt startar automatiskt men jag tror inte att det kommer släppas inom de närmsta månaderna. Men man vet aldrig…

Svart stjärna är en filmiskt berättad science fiction-thriller, ett fantastiskt men realistiskt rymdäventyr – från början tänkt som ett filmprojekt. Manuset är fortfarande under utveckling i USA.

Även om Storytel Original är tänkta som exklusiva ljudboksserier så har Storytel tidigare signalerat att en riktigt framgångsrik serie också kan bli pappersbok.

– Det är troligt att Svart stjärna kommer som tryckt bok. Diskussioner pågår.

Joakim Ersgård är manusförfattare och regissör, bosatt i Los Angeles. Joakim har regisserat filmer som Besökarna, Rancid och Living in Peril. Jesper Ersgård är manusförfattare och skönlitterär författare. Han har bland annat skrivit spänningsromanerna Ut kom vargarna och I skuggan av de döda.

Med tanke på succén är det nu många som längtar efter säsong två. Ytterligare ett par Original-serier kommer att få en fortsättning.

– Just nu är det Svart stjärna, Virus, Byvalla och Gustav den III checkar in som är aktuella för säsong två. Det skrivs för fullt, men vi vågar inte säga exakt när de är klara för släpp, säger Tiina Nevala.

Just det, vilken är då den mest lyssnade boken genom tiderna på Storytel?

– Den mest lyssnade boken någonsin är Millenium 4. Tyvärr får vi inte säga hur många gånger den har lyssnats på.

Storytel satsar som så många andra på Bokmässan för att träffa läsare och det blir författarsamtal inne i ”buren”. Bröderna Ersgård kommer tyvärr inte att vara på mässan, däremot Daniel Åberg som skrivit Virus, en annan succé som har mer än 50 000 lyssningar.❤ Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra artiklar till alla bokälskare. Är du trogen boktuggare och gillar det vi gör – stötta gärna den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. Varje bidrag vi får från läsare som dig, litet eller stort, gör att vi kan fortsätta ta med er bakom kulisserna i bokbranschen. Stöd Boktugg från 35 kr/mån eller 250 kr/år. Det tar bara en minut. Tack.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Stäng meny