Amazons vinst första kvartalet: fyra miljarder kronor

Nätjätten Amazon presenterade på torsdagen första kvartalsrapporten 2016. Vinsten blev hela 513 miljoner dollar, drygt fyra miljarder kronor, och omsättningen 29 miljarder dollar. Men det är inte böckerna utan molntjänster som är mest vinstgivande.

Kritikerna har ofta pekat på Amazons förluster – ”visst de ökar hela tiden sin försäljning men de går ju med förlust”.

0121-MOBIL-OMSL-HOI-WEB (1)
BOKTIPS!

Första kvartalet 2015 gjorde Amazon en förlust på 57 miljoner dollar, ett år senare är resultatförbättringen 570 miljoner dollar. Omsättningen ökade med 28 procent.

Faktum är att Amazon de senaste fyra kvartalen har visat svarta siffror. Men historiskt sett har företaget ofta valt att plöja ner sin kassa i nya satsningar.

Det är inte heller bokförsäljning som är främsta skälet till ökad omsättning och vinst. Istället är det Amazon Web Services, olika typer av molntjänster, som i år beräknas omsätta över 10 miljarder dollar.

Förra året spräckte Amazon 100 miljarder dollar i omsättning – och allt tyder på att de fortsätter växa.

När det gäller satsningen på eböcker så lanserades en ny läsplatta i veckan, Amazon Oasis, som är något dyrare (290 dollar) än tidigare Kindlemodeller men endast väger 131 gram (och trots det ska ha bättre batteritid). Den billigaste och enklaste Kindlemodellen säljs idag för 60 dollar.

Läs hela kvartalsrapporten som pressrelease >>

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL