Lilla Piratförlaget och Gilla böcker blir ett

Nu släpper de två förlagen nyheten om en kommande sammanslagning med en gemensam utgivning planerad inför våren 2016. Men redan under bokmässan i Göteborg kan du möta förlagen som har slagit ihop sig i samma monter.

Att se två olika förlag, utan någon vidare koppling sedan tidigare, slå sig samman till en större och kanske mer konkurrenskraftig enhet är en variant som blir allt vanligare och det ska bli intressant att följa deras kommande utveckling tillsammans under nästa år, då de första böckerna ska vara ute på marknaden under gemensamt regi.

Lilla Piratförlaget och Gilla Böcker går samman och blir en ny stark aktör på barn- och ungdomsboksmarknaden. Den första gemensamma utgivningen presenteras för bokhandeln i oktober, böckerna kommer att finnas i butik under våren 2016.

– Ada Wester och Anna Danielsson Levin har byggt ett nyskapande förlag som på kort tid bildat en plattform för unga läsare i dag. Gilla Böckers kvalitetsutgivning kompletterar Lilla Piratförlagets och tillsammans kommer vi att kunna erbjuda starka läsupplevelser för barn och unga i alla åldrar, säger Erik Titusson, förlagschef Lilla Piratförlaget.

Det övergripande förlagsnamnet blir Lilla Piratförlaget, med Lilla Piratförlaget som varumärke för barnböcker och Gilla Böcker för utgivningen för tonåringar och unga vuxna.

– Vi har alltid varit imponerade av Lilla Piratförlaget. Med alla kvalitéer hos ett litet personligt förlag, presenterar de säsong efter säsong slagkraftiga titlar och utmanar de största barnboksförlagen. Gilla Böcker kommer att fortsätta ge ut de bästa böckerna för ungdomar och unga vuxna, nu med en fantastisk organisation i ryggen, säger Ada Wester, förläggare Gilla Böcker.

Erik Titusson blir VD, förlagschef samt förläggare för böcker upp till 12 år. Ada Wester blir förläggare för böcker från 12 år och uppåt. Anna Danielsson Levin blir marknadsansvarig. Förlaget delar lokaler med Piratförlaget – adressen är Kaptensgatan 6 i Stockholm.

Piratförlagets marknads- och försäljningsavdelning representerar Lilla Piratförlaget och Gilla Böckers utgivning.
På Bokmässan i Göteborg träffas det nybildade förlaget i den gemensamma monter B05:59. Varmt välkomna förbi montern för att träffa förlagen!

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

retired2@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL