ANNONS

Författarbloggen: Hemmareleasen, den gladaste av tillställningar

 

I veckan hände det stora att min bok släpptes i förväg hos Adlibris. (Alltså jag VET att de gör det nästan hela tiden men det är stort för det är underbart när den äntligen finns ute). Egentligen skulle den släppts i morgon först. Så gästerna hemma hos mig i går skulle vara först med att kunna få tag i den. Det var de nu inte för jag har smygsläppt den på Ica Maxi och några har fått köpa av de exemplar jag har haft hemma. För att de har bett snällt.

Men. I går hade jag  alltså något jag kallar ”hemmarelease”. Det var min tredje sådan. Och det är helt enkelt en tillställning jag har brukat ha för att kunna få fira boksläpp två gånger. För det är så fantastiskt underbart härligt att få släppa en bok. Och dessutom har nästan alla lokaler begränsning på folk och jag är så dålig på att sålla. Vill bjuda alla. Därför har det delats upp på två tillfällen, med alla mina tre böcker.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss gärna att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Bli en INSIDER från 96 öre per dag. Du kan också ge ett bidrag på 25 kr eller kanske 500 kr. Eller helt valfritt belopp. Vi tar även Swish

 

FullSizeRender (00000002)

 

Varje gång tror jag att jag ska hinna umgås. Sitta och prata med de här fina människorna som är vänner och kollegor och grannar och få höra hur det är på riktigt. Inte bara fb-versionerna av folks liv. (För vi vet ju att det inte alltid är sanningen). Men varje gång springer jag runt och öppnar dörren, tar hand om de vackra blommor och presenter folk har med sig, och sedan sitter jag och signerar böcker. (Vilket ju är superkul att få göra!) De andra dricker bubbel och jag kommer aldrig ikapp. När de fått sin signerade bok i handen går de hem. Nästa gång ska jag ha mingel jättelänge innan jag berättar om boken och signerar. Men hur som helst, det var så kul att så många ville komma och fira med mig.

Att skriva en bok är som de flesta vet, en lång process. Jag berättade lite för mina gäster om hur jag fick idén till boken i Barcelona redan innan jag släppt min första roman. Höstlovet 2011 var vi i Barcelona och en eftermiddag satt vi trötta i fötterna på en bar i Gamla stan i Barcelona. Den ligger vid ett torg och där jag satt fick jag syn på ett hus. Och kände direkt att där måste någon jag ska skriva om bo. Jag började skriva ner saker om personen och huset direkt, där och då. (Alltid anteckningsbok eller mobil med anteckningsmöjlighet i väskan. Alltid!)

ANNONS

 

November 2011 151

 

Sedan såg jag miljöer överallt, den som varit i Barcelona kommer känna igen mycket när hen läser Utan dig.

Mina gäster fick igår njuta av glass och bubbel. Jag hade valt det noga, både glassen och bubblet förekommer i min bok. Alltså, det står inte att det är exakt de men det är de här två jag har tänkt på när jag skrev. Jag älskar saker med en story och det har de här produkterna.

 

IMG_2572

 

Glassen kom från Mormor Magdas glass som drivs av min kompis Angela som efter en mammaledighet startade en glassfabrik. Älskar sådant, när folk tar en funderare på livet, kommer på vad de vill göra och kör hårt. Eller som Tove Lo uttrycker det i ”MomentsNever play the safe card, when I go I go hard.

 

IMG_2593
Min vän Rita äter glass.

 

ANNONS

Glassen förekommer i en scen mellan huvudpersonen Mikaela och hennes mamma. Mikaelas mamma gillar glassen, förmodligen av samma anledning som jag. (Smakar kanon och är helt naturlig, till skillnad mot amerikanska jättar som trycker in E-nummer och konstigheter kör Mormor Magda helt utan tillsatser). Jag skrev aldrig in glassnamnet för man vill ju inte vara sådan men när du läser boken så vet du. Finns på Mathem förresten. Klicka hem idag!

 

IMG_2569

 

Och så drack vi ju bubbel. (Eller mina gäster drack bubbel, jag skrev mest i böcker). Jag upptäckte det här bubblet på en jobbresa till Barcelona 2010. En ledig eftermiddag hittade jag och några kollegor till en takterrass. En underbar takterrass som blev ett favoritställe för mig. Och OOPS, Mikaela i min bok har också upptäckt den terrassen. Hur kom det sig? Där drack jag Juvé y Camps Reserva de la Familia för första gången och sedan dess har jag blivit expert på hur många flaskor man kan ta med hem när SAS tillåter 23 kilo. (11 flaskor väl inlindade). Förra sommaren bytte vi hus med en familj som visade sig bo mitt i cavadistriktet och vi fick chansen att besöka vårt favoritmärke. Vi fick en fantastisk rundvisning av vingården och under huvudkontoret där den stora lagringskällaren finns. Den här cavan sveper alla champagnesorter av banan. Och nu råkar det vara så att Mikaela i boken sveper en hel del cava. Det är den här. Ingen annan.

Så nu vet du vad du ska äta och dricka när du läser Utan dig, för rätt feeling.

 

FullSizeRender (00000003)
Bokfärgmatchad och glad författare. ÄNTLIGEN är boken här och framfirad med goda vänner!

 

 

I veckan ska jag klämma in två releaser som inte är mina egna. Rapporter kommer, jag lovar!

 

Pernilla Alm debuterade 2012 med romanen Alltid du och satte 2014 fart på läxdebatten med boken Läxfritt – för en likvärdig skola. Pernilla utkommer 31 augusti 2015 med romanen Utan dig. Bloggar på pernillaalm.se och läxfritt.se. Pernilla arbetar till vardags som lärare på högstadiet.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 6400 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel, via smidig kortbetalning25 kr eller 150 kr eller välj annat belopp. Du kan även swisha till 123-483 18 71klicka här för QR-kod. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på INSIDER Basic eller Business och läsa Skrivtugg och Analysbrevet.
Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired3@boktugg.se