ANNONS

Bokrondellen blir Bokinfo

Den 1 augusti 2015 försvinner det välkända namnet Bokrondellen när de, efter elva år väljer att byta namn. Nu får man istället lära sig att logga in hos bokinfo.se.

Bokrondellen, som är ett etablerat databasföretag som sköter artikelinformationen för den svenska bokbranschen sedan många år, väljer nu att byta namn till Bokinfo. Anledningen sägs vara att det ska gynna den internationella marknaden.
Christer Perslöv, som är ansvarig för branschstandarder och affärsutveckling hos Bokrondellen meddelar att orsaken bakom namnbytet är att det nya namnet ska vara enklare att uttala och förstå på engelska och därför fungera bättre internationellt.

Att namnet ska passa internationellt och vara lätt att känna igen är förmodligen en ganska bra idé. Bokrondellen sitter nämligen bland annat i flera styrgrupper för de internationella standarderna Onix och Tema.

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Köp en stödprenumeration och bli en Boktugg INSIDER. Avsluta när du vill.

35 kr/mån 350 kr/år
Eller valfritt engångsbelopp via Swish.

– Vi har även kunder i Finland, Norge och några andra länder. I Finland kan man knappt uttala Bokrondellen. Bokinfo blir en annan grej internationellt. Kan man engelska förstår man mer vad vi håller på med, säger Christer Perslöv.

Det är lätt att börja spekulera i orsakerna bakom namnbytet och huruvida detta kan komma att påverka dagens befintliga kunder hos Bokrondellen men när Christer fick frågan om namnbytet kommer att få någon effekt för kunderna svarar han följande;

– Nej, inte egentligen. Men vi hoppas de gillar namnet och tycker att det bättre associerar med vår verksamhet.

Så i det stora hela verkar det som om att allt kommer vara sig lik hos databasföretaget Bokrondellen även i framtiden, förutom ett nytt namn och en ny logga då alltså. Bokrondellen informerar även att alla nuvarande avtal och villkor som deras kunder har kommer att fortsätta gälla på samma förutsättningar som tidigare.

ANNONS

❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en stödprenumeration för att du läser varje vecka. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
35 kr/mån 350 kr/år

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired2@boktugg.se