ANNONS

Bokrondellen blir Bokinfo

Den 1 augusti 2015 försvinner det välkända namnet Bokrondellen när de, efter elva år väljer att byta namn. Nu får man istället lära sig att logga in hos bokinfo.se.

Bokrondellen, som är ett etablerat databasföretag som sköter artikelinformationen för den svenska bokbranschen sedan många år, väljer nu att byta namn till Bokinfo. Anledningen sägs vara att det ska gynna den internationella marknaden.
Christer Perslöv, som är ansvarig för branschstandarder och affärsutveckling hos Bokrondellen meddelar att orsaken bakom namnbytet är att det nya namnet ska vara enklare att uttala och förstå på engelska och därför fungera bättre internationellt.

Den här artikeln är INTE låst.

Hjälp oss att hålla Boktuggs nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg.

KÖP SUPPORTER-PREN fr. 1 kr/dag

Att namnet ska passa internationellt och vara lätt att känna igen är förmodligen en ganska bra idé. Bokrondellen sitter nämligen bland annat i flera styrgrupper för de internationella standarderna Onix och Tema.

– Vi har även kunder i Finland, Norge och några andra länder. I Finland kan man knappt uttala Bokrondellen. Bokinfo blir en annan grej internationellt. Kan man engelska förstår man mer vad vi håller på med, säger Christer Perslöv.

Det är lätt att börja spekulera i orsakerna bakom namnbytet och huruvida detta kan komma att påverka dagens befintliga kunder hos Bokrondellen men när Christer fick frågan om namnbytet kommer att få någon effekt för kunderna svarar han följande;

– Nej, inte egentligen. Men vi hoppas de gillar namnet och tycker att det bättre associerar med vår verksamhet.

Så i det stora hela verkar det som om att allt kommer vara sig lik hos databasföretaget Bokrondellen även i framtiden, förutom ett nytt namn och en ny logga då alltså. Bokrondellen informerar även att alla nuvarande avtal och villkor som deras kunder har kommer att fortsätta gälla på samma förutsättningar som tidigare.

Lär dig mer om bokbranschen!


Över 7000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. Två gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt - det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired2@boktugg.se

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL