ANNONS

Stort intresse för den andra upplagan av Hasse Anderssons självbiografi

Efter succén i Melodifestivalen har Hasse Anderssons popularitet fått ytterligare ett uppsving. Hans självbiografi Jag har skrivit mina sånger finns nu i handeln i en andra upplaga. En succé för Kira förlag.

Boktugg kontaktade Jeanette Rosengren på Kira förlag för att få veta mer om boken.

Hur kom ni i kontakt med detta projekt?

Den här artikeln är INTE låst.

Om du har möjlighet, hjälp oss gärna att hålla våra nyhetsartiklar olåsta utan betalvägg. Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.

25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

– Jag blev uppringd av Hasse Andersson som undrade ifall Kira var intresserade av att förlägga den biografi som han skrivit tillsammans med Michael Nystås. Jag hade tidigare intervjuat Hasse för boken Raka rör – historien om Kal P Dal så vi hade träffats och pratat och han gjorde väldigt fin reklam för den boken i teve minns jag. Hasse och Kalle var ju nära vänner.

imageHur blev boken till?

– Själva texten arbetade Hasse och Michael med under ett antal sittningar och intervjuer på olika ställen i Sverige. Det följdes upp av ett intensivt skrivarbete med korrektur och ändringar. Det tog ett par år innan den blev klar. Vad gäller formgivningen så har Hasse har ett fantastiskt klipp- och bildmaterial och vi satt tillsammans och gjorde ett första urval. Därefter deponerade han sina lådor med album här på förlaget och vi gjorde skanningsarbete och valde bilder. Formgivaren gjorde skisser på maner som Hasse och Michael fick titta på och när alla var nöjda och glada satte vi igång med produktionen. Vi blev alla nöjda på slutet!

Har den sålt bra hela tiden, eller har det blivit ett extra uppsving med Hasses framgångar i Melodifestivalen?

ANNONS

– Den sålde bra när den kom. Därefter har det självfallet gått i vågor. När Hasse haft radio- och teveframträdande och nämnt boken märker man att det kommer nya vågor av beställningar. Efter Melodifestivalen och den teveshow som sändes i SVT på bästa sändningstid har det peakat uppåt igen och vi har tryckt ny upplaga i vinter.

Genom vilka kanaler har den sålts bäst?

– Bokhandeln och nätbokhandeln. Hasse är också duktig på att sälja själv när han är ute och spelar.

Har ni fått många reaktioner från läsare kring boken?

– Hasse har fått många mail och brev med anledning av boken, det vet jag. Många har hört av sig till oss och velat köpa signerade exemplar. Generellt har boken fått ett fint mottagande och positiva recensioner. Till boken hör också en bonus-CD med många låtar, bland annat en technoversion av låten Änglahund!


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. En slant som tack för en bra artikel eller en Insider-prenumeration för dig som är författare eller jobbar i branschen. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Antingen köp en prenumeration på Boktugg INSIDER Basic eller Insider Business. Eller gör en engångsdonation via Swish eller kort.
25 kr 50 kr 75 kr 150 kr 500 kr Annat Swish

Om du har bråttom:

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

retired6@boktugg.se