Stort intresse för den andra upplagan av Hasse Anderssons självbiografi

Efter succén i Melodifestivalen har Hasse Anderssons popularitet fått ytterligare ett uppsving. Hans självbiografi Jag har skrivit mina sånger finns nu i handeln i en andra upplaga. En succé för Kira förlag.

Boktugg kontaktade Jeanette Rosengren på Kira förlag för att få veta mer om boken.

Hur kom ni i kontakt med detta projekt?

– Jag blev uppringd av Hasse Andersson som undrade ifall Kira var intresserade av att förlägga den biografi som han skrivit tillsammans med Michael Nystås. Jag hade tidigare intervjuat Hasse för boken Raka rör – historien om Kal P Dal så vi hade träffats och pratat och han gjorde väldigt fin reklam för den boken i teve minns jag. Hasse och Kalle var ju nära vänner.

imageHur blev boken till?

– Själva texten arbetade Hasse och Michael med under ett antal sittningar och intervjuer på olika ställen i Sverige. Det följdes upp av ett intensivt skrivarbete med korrektur och ändringar. Det tog ett par år innan den blev klar. Vad gäller formgivningen så har Hasse har ett fantastiskt klipp- och bildmaterial och vi satt tillsammans och gjorde ett första urval. Därefter deponerade han sina lådor med album här på förlaget och vi gjorde skanningsarbete och valde bilder. Formgivaren gjorde skisser på maner som Hasse och Michael fick titta på och när alla var nöjda och glada satte vi igång med produktionen. Vi blev alla nöjda på slutet!

Har den sålt bra hela tiden, eller har det blivit ett extra uppsving med Hasses framgångar i Melodifestivalen?

– Den sålde bra när den kom. Därefter har det självfallet gått i vågor. När Hasse haft radio- och teveframträdande och nämnt boken märker man att det kommer nya vågor av beställningar. Efter Melodifestivalen och den teveshow som sändes i SVT på bästa sändningstid har det peakat uppåt igen och vi har tryckt ny upplaga i vinter.

Genom vilka kanaler har den sålts bäst?

– Bokhandeln och nätbokhandeln. Hasse är också duktig på att sälja själv när han är ute och spelar.

Har ni fått många reaktioner från läsare kring boken?

– Hasse har fått många mail och brev med anledning av boken, det vet jag. Många har hört av sig till oss och velat köpa signerade exemplar. Generellt har boken fått ett fint mottagande och positiva recensioner. Till boken hör också en bonus-CD med många låtar, bland annat en technoversion av låten Änglahund!

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

retired6@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL