Norstedts ett av förlagen på Mofibos prenumerationstjänst

Norstedts är ett av de förlag som skrivit på avtal med den nya danska e-bokstjänsten Mofibo som ska lansera sin prenumerationstjänst på den svenska marknaden. Från start ska 600 titlar från förlaget finnas tillgängliga.

Norstedts har inlett ett samarbete med den danska e-bokstjänsten Mofibo. Snart kan svenska läsare abonnera på tusentals böcker till en fast månadsavgift. Prenumerationstjänsten, som kan liknas vid ett Spotify för böcker, kommer inledningsvis att erbjuda omkring 600 titlar, främst äldre, från Norstedts utgivning. Mofibio kommer på den svenska marknaden att konkurrera med Readly men även med Storytel som adderat eböcker till sitt ljudbokserbjudande.

– På Norstedts Förlagsgrupp lägger vi stora resurser på att digitalisera backlisten, säger Pauline Riccius, digital chef. E-boksformatet ger oss en unik möjlighet att erbjuda titlar som inte längre går att hålla i tryck. Nu kan vi via Mofibo ge dessa böcker en bra möjlighet till förnyad exponering och försäljning.

Mofibo introducerades på den danska marknaden sommaren 2013. Då låg den danska e-boksmarknaden på cirka 2-3 procent, idag har den ökat till cirka 12 procent. Den danska databasen rymmer i dagsläget 14 000 titlar, cirka 60 procent av nedladdningarna är backlisttitlar. Över en miljon sidor per dag laddas ner från Mofibo.

– Vi är mycket glada över samarbetet. Vi ser fram emot att lansera våra tjänster i Sverige och ge alla läsare obegränsad tillgång till tusentals böcker till ett fast lågt månadspris, säger Morten Strunge, vd för Mofibo.

solve@dahlgren.net

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL