fotograf: Anna-Lena Ahlström

Lapidus, Hjorth och Rosenfeldt – stjärntrio bakom ny tv-serie

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email

Produktionsbolaget Tre Vänner har samlat tre lekkamrater som manusförfattare till den nya tv-serien Advokaterna som kommer att gå i TV4. Trion Jens Lapidus (aktuell med VIP-rummet), Hans Rosenfeldt och Michael Hjort skapar en del förväntningar.

Hans Rosenfeldt står bakom succéserien Bron och har dessutom tillsammans med Michael Hjorth skrivit kriminalromanerna Det fördolda (2010), Lärjungen (2011) och Fjällgraven (2012) om kriminalpsykologen Sebastian Bergman.

Michael Hjorth är dessutom en av grundarna till produktionsbolaget Tre Vänner. Nu har de båda lockat med sig en tredje hyggligt framgångsrik deckarförfattare – Jens Lapidus som gjort braksuccé med Snabba Cash och de båda uppföljarna Aldrig fucka upp och Livet Deluxe. I början av sommaren kom första boken i en ny serie, VIP-rummet. Där står Teddy, en gangster som byter sida, och den unga advokaten Emelie i centrum. Lapidus tre första böcker har filmatiserats och det är väl ingen vågad gissning att även VIP-rummet landar på bioduken. Men samtidigt tar nu Lapidus steget över till tv.


ANNONS


Boktugg saxar hela pressmeddelandet om den nya tv-serien som börjar spelas in under 2015:

Nu står det klart att Svensk Filmindustri (SF) genom produktionsenheten Tre Vänner utvecklar den nya thrillerserien Advokaten. Serien är resultatet av ett nytt samarbete mellan manusförfattarna Hans Rosenfeldt, som ligger bakom den internationella succéserien Bron och Michael Hjorth, skapare av Den Fördömde, tillsammans med författaren till Snabba Cash-trilogin tillika försvarsadvokaten Jens Lapidus.

ANNONS

Advokaten tar oss via rättssalen med bakom kulisserna i Stockholms undre värld. Vi möter den unga advokaten Frank, som står inför sitt största fall hittills när han upptäcker mörka paralleller mellan sin egen familj och Stockholms allra tyngsta kriminella ligor.

”Att få göra en sådan här TV-serie är den ultimata kicken för en som älskar berättelser om den mänskliga naturen. Samarbetet kring Advokaten har redan varit extremt givande.” – Jens Lapidus.

Advokaten blir en thrillerserie i tio delar med planerad inspelningsstart under 2015. Producent är Tre Vänners Jon Nohrstedt.

”Det känns oerhört roligt att får jobba med Hans, Micke och Jens. Det är en mycket intressant konstellation och jag är säker på att Advokaten kommer att bli ett väldigt spännande och stort projekt.” – Jon Nohrstedt.

Produktionsbolaget Tre Vänner grundades 1995 av manusförfattarna Michael Hjorth, Johan Kindblom och Tomas Tivemark, där grunden är att skapa världar som människor vill återkomma till. Från och med 1 oktober 2013 ingår Tre Vänner som en produktionsenhet i Svensk Filmindustri, vars verksamheter är film- och TV-produktion, distribution och internationell försäljning av långfilm- och TV-drama. Bolaget har verksamhet i Sverige, Norge, Danmark och Finland. Bland Tre Vänners aktuella produktioner ser vi den avslutande filmen i långfilmstrilogin Snabba Cash – Livet deluxe, En man som heter Ove, Bamse och tjuvstaden, Den perfekta stöten och Pojken med Guldbyxorna. Läs mer på www.trevanner.se.

Advokaten utvecklas i samarbete med TV4.

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

solve@dahlgren.net

❤️ Tack för att du läste ända hit. Hoppas att läsupplevelsen var bra. Som du märkte slapp du betalvägg. Mycket tack vare personer som du, som valt att bli Supporters. Dina och andras stöd gör det möjligt att fortsätta skriva om böcker och bokbranschen.  Stödprenumerera från 10 kr/mån eller swisha en tjuga (eller mer) till 123-483 18 71.
(Om du redan är Supporter – tack!)

Lär dig bokbranschen på 5 minuter

Få vårt nyhetsbrev, måndag och fredag. Håll dig uppdaterad om trender och nyheter. Och få lite boktips. Gör som över 8000 andra.

SPONSRAT INNEHÅLL