fbpx

Bia Sigge byter Pocketshop mot Massolit

Bia Sigge på Pocketshop, kommer från och med i höst att byta sida från bokhandel till förlag när hon börjar som förläggare på Massolit Förlag.

Bia Sigge tillträder som förläggare på Massolit Förlag. Närmast kommer Bia Sigge från Pocket Shop där hon arbetat som sortimentansvarig de senaste åren. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 september.

– Vi är glada och stolta över att Bia Sigge har valt att börja hos oss, säger Camilla Silfvenius, förslagschef och vVD på Massolit Förlagsgrupp.

ANNONS

– Bias erfarenhet från återförsäljarledet och den branschkunskap hon har är en stor tillgång för oss i arbetet med att ge våra svenska framgångsrika författarskap ytterligare fokus och komplettera dessa med utländska översatta framgångar i enlighet med vår strategi, fortsätter Camilla.

– Jag har i åratal tipsat olika förlag om böcker eller författarskap jag trott haft potential och ser nu fram emot att koncentrera detta genom att, som förläggare på Massolit, leta upp de kommersiella pärlorna. Och det ska bli väldigt roligt att få arbeta nära de svenska författarna och bidra till att ge dem möjlighet att växa, säger Bia Sigge.

Massolit Förlagsgrupp AB har nyligen genomfört förändringar i organisationsstrukturen. Ökad lönsamhet samt större flexibilitet och effektivitet är faktorer som varit drivande i det förändringsarbetet, skriver företaget i ett pressmeddelande.

ANNONS

– Vi har kikat på en mer flexibel arbetsstruktur där relevant kompetens kopplas ihop med lämpligt projekt och arbetet sker i en liten och fokuserad arbetsgrupp. Det blir fortsättningsvis arbetsmodellen på Massolit Förlagsgrupp, berättar Vd Stefan Henriksen.

Uppdaterat: Läs även intervju med Bia Sigge själv >>

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …
… det gör oss stolta och glada. Som du märkte slapp du betalvägg. Ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt. Till priset av en en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) stöttar du den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år. Plus att du får tillgång (japp, där har vi en betalvägg) till ett växande bibliotek av artikelserier och ett exklusivt nyhetsbrev endast för INSIDERs.
Det tar bara en minut att bli en INSIDER idag >>

1 kommentar

Kommentarer är avstängda.