Ledigt jobb: Norstedts Agency söker Rättighetskoordinator

Skriver och talar du engelska helt obehindrat? Gillar du att läsa? Om du dessutom är en administrativ stjärna med sinne för form är det är just dig vi behöver på Norstedts Agency!

Vi säljer och licensierar rättigheter för Norstedts författare runt om i världen inom våra tre utgivningsgrenar skönlitteratur, sakprosa och fakta. Agenturen är ett litet team som sitter och arbetar nära förlaget i Norstedtshuset på Riddarholmen.

Som rättighetskoordinator på Norstedts Agency arbetar du med säljstöd, administration, kontraktshantering och inkommande förfrågningar om våra författare och deras böcker. Det är också du som skapar vår katalog, tar hand om agenturens hemsida, uppdaterar sociala kanaler och ansvarar för vårt nyhetsbrev.

ANNONS

Arbetet ställer höga krav på noggrannhet och ordning vad gäller det administrativa, likaså intresse för layout och god formuleringsförmåga när det gäller den kreativa delen av jobbet. Ibland behöver du snabbt byta fokus och arbetsuppgifter när agenterna behöver ditt stöd i sitt säljarbete. Flexibilitet och samarbetsförmåga är A och O. Vi vill även att du är självständig, social och van att hantera många kontaktytor.

I princip all kommunikation sker med kunder och kontakter utanför Sveriges gränser, vilket betyder att du ska kunna formulera dig helt obehindrat på engelska i både skrift och tal. Ytterligare språkkunskaper är ett stort plus. Vi vill att du har goda grundkunskaper i InDesign och Photoshop och självklart ska du känna dig trygg i Office och kan hantera olika sociala digitala verktyg.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med start enligt överenskommelse. Ansökningshandlingar (CV och personligt brev) ska vara förlaget tillhanda via e-post senast den 31 oktober. Skriv i ämnesraden att det gäller ”Rättighetskoordinator Norstedts”.
Skicka din ansökan till: ylva.arnold@norstedts.se.

ANNONS

Frågor om tjänsten besvaras av:
Chef Norstedts Agency, Linda Altrov Berg: linda.altrovberg@norstedts.se
Representant för Unionen är Cecilia Bolmström: cecilia.bolmstrom@rabensjogren.se

Norstedts grundades 1823 och är Sveriges äldsta förlag, med ambitionen att också vara det modernaste. Vår utgivning omfattar skönlitteratur, sakprosa och fakta och kännetecknas av kvalitet och bredd. Vår affärsidé är att förmedla berättelser, kunskaper och erfarenheter till så många läsare som möjligt, i så många former som möjligt.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>