Mari Bister

Mari Bister är författare till barnboksserierna Djurdeckarna och Uppdrag djurräddning om djur som råkar illa ut på olika sätt samt natur och miljö, och två syskons försök att både rädda djuren och avslöja den skyldige. Djurdeckarna riktar sig till barn som precis har kommit igång med läsningen och har kortare texter och färgbilder på varje uppslag, skapade av Kristian Hägglund. Uppdrag djurräddning har längre texter, mer invecklad intrig och inga bilder och riktar sig till dem som har kommit lite längre i läsningen. 

Författaren har tilldelats kulturpris (2018) och miljö- och naturskyddspris (2019) för böckerna. 2020 tilldelades Djurdeckarna ännu ett miljöpris. 

Gräsandsäventyret (2018, om skräp i naturen) rekommenderas av bl.a. Grön Flagg, Naturskoleföreningen, scouterna och I ur och skur. Den finns också på flera av landets naturum. Samtliga böcker används av 4H i barngrupperna. 

Mari Bister är också en av författarna i två antologier om mobbning och mod: Fuck mobbning (2017, Idus förlag) och #jagärhär, 97 röster om mod (2018, Piratförlaget). 

Läs mer på författarens hemsida