Jänkarna

Jänkarna
Författare
Medverkande
Förlag Absint noir
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatDanskt band
SpråkSvenska
Antal sidor182
Vikt152 gr
Utgiven2017-09-20
SABHce
ISBN 9789198402827

Louise har tröttnat på sitt enformiga jobb på fabriken och står inte längre ut med sin tjatiga mamma och alkoholiserade svärfar. Så när ett amerikanskt par plötsligt flyttar in till hennes lilla hemstad i norra Frankrike söker hon arbete som deras hemhjälp. Paret Roolands hem är totala motsatsen till Louise eget: färgglatt, lättsamt och ombonat. Men då Louise har varit hos dem ett tag börjar den perfekta ytan sakta krackelera. Smärtsamma minnen från deras förflutna dras fram i ljuset och mörka tvångstankar börjar ta över. Och det hela kan bara sluta på ett enda sätt .

Jänkarna är en isande kriminalroman om hur oskuldsfullhet och besatthet kan leda till mord.

Röster om boken:


"Genialiteten i Dards Simenon-inspirerade roman ligger i hur han lyckas lura läsaren att det är ännu en berättelse om spruckna tonårsdrömmar men det är betydligt mörkare än så." 
The Sunday Times

"Frankrikes deckarmästare nummer ett." 
The Observer

"Frédéric Dard har verkligen mycket att erbjuda." 
Daily Mail

"Enastående bladvändare, stämningsmättade och infernaliska passionshistorier med icke föraktfull konstnärlig halt. Tänk en korsning mellan Georges Simenon och Roman Polanski, plus en krydda Kafka. Rekommenderas hårt till alla litteraturdiggare ute i decembermörkret."
Christian Dahlgren

"Översättningen av Fredrik Ekelund är träffsäker och kongenial med tidsepoken, utan att bli styltig. En väl uppbyggd kriminalroman med god personteckning och fängslande intrig." 
Lena Condelius, BTJ-häfte nr. 24/2017