Cook it forward : laga en bas för flera middagar

Cook it forward : laga en bas för flera middagar
Författare
Medverkande
Förlag Kakao Förlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor144
Vikt0
Utgiven2019-11-28
SABQca
ISBN 9789187795619
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
I Smarta middagar tas konsten att minska på matsvinnet ett steg längre. Här handlar det snarare om inspirerad och kreativ planering än om att försöka rädda de stackars rester som råkar hamna i kylskåpet dagen efter. Emmanuella Sjögren lär hemmakocken konsten att tänka mer som man gör i restaurangkök, där är det en självklarhet att redan från början planera hur en och samma råvara kan användas i flera olika rätter. Nyttigt för såväl miljön som för plånboken. En helstekt kyckling kan bli både två och tre rätter om man planerar en smula i förväg. En nyårsmiddag med konfiterade anklår förvandlas ena dagen till en mustig ragu med pappardelle, nästa till en ljummen sallad med äpple och fänkål, och den tredje till krämig rillette serverad på rostat briochebröd. Ett 60-tal recept utgör grunden för välkomponerade och inspirerande  menyer som fungerar lika bra för vardag som fest. Rester ska helt enkelt inte behöva kännas som just rester, utan mer som läckra rätter i sig, tillagade med tid och kärlek. Här ges även tips på vilka råvaror som är bra att utgå ifrån som bas, samt hur de tillagas och förvaras. Dessutom bjuds det på tio favoritrecept på make over-rätter för oplanerade rester samt en praktisk skafferilista. Emmanuella Sjögren är kock och matkreatör. Hennes matlagningsfilosofi är inspirerad av hennes karibiska bakgrund, kärleken till det mångkulturella köket och alla resor som före detta flygvärdinna världen över.