Höstmorden

Höstmorden
Serie Jessica Jackson
Författare
Medverkande
Förlag Lind & Co
GenreDeckare, thrillers och spänning
FormatPocket
SpråkSvenska
Antal sidor361
Vikt200 gr
Utgiven2021-09-13
SABHc
ISBN 9789180181563

En man försvinner från Mörkö och det enda spåret efter honom är hans blodsbestänkta skor som återfinns på en pir morgonen efter försvinnandet.
Mer än tio år senare gör tre tonåringar inbrott i en igenbommad sommarstuga. I källaren hittar en av dem ett sargat kvinnolik. Strax efter den fruktansvärda upptäckten inser de att mördaren är kvar på tomten och har sett dem.

Tack vare en lagändring gällande DNA-hantering får Jessica Jackson och hennes kollegor i uppdrag att ge sig på det kalla fallet med den försvunna mannen. De har ingen aning om vilken våldsspiral de är på väg att börja nysta i. En som inte alls upphörde för många år sedan utan tvärtom precis fått upp farten.  

Det här är den tredje delen i serien om polisinspektör Jessica Jackson, en serie som bjuder på högoktanig spänning i country noir-stil.  

SAMUEL KARLSSON (f. 1969) är författare och journalist och bor med sin familj i Älta utanför Stockholm, men är uppvuxen utanför Vimmerby i Småland. Karlsson har varit chefredaktör för bland annat Vi Båtägare och har skrivit flera framgångsrika deckare om Louise Hård och hennes kollegor på polisstationen i Hultsfred.  

"Precis som i tidigare böcker har författaren skapat en fantasifull och överraskande intrig. [...] Karlsson bygger alltid skickligt upp spänningen fram emot den crescendoartade upplösningen."
Nisse Scherman, Dast Magazine  

"Välberättat"
Björn G Stenberg, helagotland.se