Fisk : den ultimata kokboken om fisk och skaldjur

Fisk : den ultimata kokboken om fisk och skaldjur
Författare
Medverkande
Förlag Bokförlaget Arena
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor286
Vikt1390 gr
Utgiven2018-10-05
SABQcaal
ISBN 9789178435142
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen

Fisk. Den ultimata kokboken om fisk och skaldjur innehåller 150 recept på fisk- och skaldjursrätter, från snabblagade vardagsfavoriter som carbonara på rökt lax och fish n chips till lyxigare festmat som löjromspizza och hummer termidor. Utöver den omfattande receptdelen presenteras våra bästa matfiskar och skaldjur med illustrationer och fakta. Här finns förstås också råd om rensning, hantering och förvaring av fisk samt hur du lär dig att tänka i säsong. Du får också lära dig om nya arter, om fiske och hållbarhet och vad du ska tänka på när du köper fisk. Helt enkelt allt du behöver för lyckas med havets läckerheter! Boken är skapad av Nils Molinder en av våra mest namnkunniga fiskare, fiskhandlare, krögare och kockar.

 

Nils Molinder började arbeta med fisk och skaldjur i Östermalmshallen och utbildade sig sedan till kock och matlagare på Grand Hotel i Stockholm. Tillsammans med legendaren Bengt Wedholm har han sedan 1998 drivit Wedholms Fisk, med en stjärna i Guide Michelin. Wedholms är numera flaggskeppet i Melanders Fisk, som inkluderar ett tjugotal restauranger och sju fiskbutiker i Stockholm. Nils Molinder har även medverkat i TV4:s Kockarnas kamp