Desserter med frukt och bär

Desserter med frukt och bär
Författare
Medverkande
Förlag Ica Bokförlag
GenreMat och dryck
FormatInbunden
SpråkSvenska
Antal sidor62
Vikt374 gr
Utgiven2005-04-07
SABQcaam
ISBN 9789153426042
Köp på AdlibrisKöp på BokusKöp på BookOutletSök på Bokbörsen
Det här är en vacker bok, fylld av läckra recept och aptitretande bilder på desserter med frukt och bär. Som Claes Karlsson själv säger ska det vara lätt att göra en smarrig dessert. Man ska inte behöva krångla till det med avancerade ingredienser, konstiga kryddor eller sällsynta råvaror.

Recepten är lätta att följa med få ingredienser, och de är gjorda med tanke på att även den ovane ska kunna tillaga dem. Tanken är att de frukter och bär som finns i boken ska vara lätta för alla att få tag på både vad sort och tillgång beträffar, färska eller frysta. Du kan snabbt tillreda en klassiker och överraska med nya variationer och smaker. Ta till exempel den krämiga brulén som blir en helt ny dessert när den smaksätts med kokos istället för vanilj. Frukter och bär leder inte bara till goda desserter utan tillhör också några av våra nyttigaste råvaror.

Claes Karlsson är sedan fem år konditorichef på Grand Hotel i Stockholm. Som sådan har han ansvar för utveckling av nya desserter och bakverk. Genom sina inspirations- och studieresor till Frankrike, Spanien, Schweiz, Slovenien och Ungern har han fått fördjupade kunskaper om användning av frukter, bär och choklad i desserttillverkning.