Reklam är viktigt. Att synas i rätt sammanhang är viktigt. Inte minst när man har bra saker att lyfta fram. Det är klart att era böcker och författare ska synas här, där de hör hemma. Vi är dessutom särskilt noga med att försöka skapa en plattform som kombinerar nyheter med annonser på ett smidigt sätt.

Nå våra många besökare enkelt

Nästan lika mycket som böcker älskar vi annonser. Det är nämligen annonserna som betalar lönen för dem som skriver texter på boktugg.se och gör att vi kan hålla igång den.

Men givetvis är annonserna också ett värde för besökarna. Vårt mål är att servera relevanta annonser, främst från förlag, bokhandlare och andra företag i branschen. Boktugg.se har idag över 30 000 unika besökare per månad, många av dem kommer in flera gånger i veckan på sajten för att läsa nyheter och analyser från bokbranschen.

Bannerannonsering

En stor del av läsarna kommer direkt in till en artikel från våra nyhetsbrev eller sociala medier. Därför placerar vi också våra banners i artiklarna. Vi har fyra olika placeringar och format med lite olika prislapp. Priserna anges som CPM, alltså priset per tusen visningar.

BILDBOARD: 970 x 250 pixlar, jpg/gif-format anpassad för webb. Kan länkas till förlagets hemsida, till en bokartikel eller till bokens informationssida på Boktugg.se. Pris: CPM 350 kr

 

MITTEN: 600 x 300 pixlar, jpg/gif-format anpassad för webb. Kan länkas till förlagets hemsida, till en bokartikel eller till bokens informationssida på Boktugg.se. Pris: CPM 300 kr

 

HÖGERSPALT: 300 x 250 pixlar, jpg/gif-format anpassad för webb. Kan länkas till förlagets hemsida, till en bokartikel eller till bokens informationssida på Boktugg.se. Pris: CPM 250 kr

 

Minsta volym för att annonsera är 2000 visningar, dvs från 500 kr.

 

Nativeannonsering

Utöver bannerannonsering jobbar vi med sponsrade artiklar om böcker och debutanter, även kallat native content. Det är alltså annonsmärkta artiklar som ändå har ett läsvärde. Vi har två alternativ:

Bok-artikel 2500 kr/st *
Boktugg hjälper er att skriva en artikel om en bok som publiceras i anslutning till bokens utgivning eller senare. Vi intervjuar författare eller förläggare. Vid publicering ska boken finnas upplagd i Bokinfo och vara tillgänglig för beställning eller bevakning hos nätbokhandlarna. Den kommer att tydligt annonsmärkas så att den skiljer sig från övrigt material på Boktugg. Skapa gärna en bild i jpgformat (1160 pixlar bred, max 700 pixlar hög) där omslaget finns med. Ingen annan text i bilden.
I slutet av Bokartikeln placerar vi en faktaruta med förlag, ISBN, format etc samt köplänkar till nätbokhandlarna och i förekommande fall förlagets egen webbshop.
Textlängd ca 3500 tecken inkl blanksteg.  Annonsen ska vara betald före publicering.

Debutantartikel 3000 kr/st *
Nya författare är spännande! Boktugg hjälper er att skriva en debutantartikel i form av en intervju med författaren där denne kan berätta om hur hen blev författare och vilka drivkrafter som ligger bakom debuten.
OBS! En författare kan debutera max två gånger: som skönlitterär och som fackboksförfattare. Debutantartiklar ska publiceras senast tre månader efter utgivning av debutverket.
Debutantartiklar kommer att märkas tydligt med Sponsrad artikel. Avslutas med en faktaruta om den bok som är debutverket: omslag, titel, förlag, ISBN, mm samt köplänkar till nätbokhandlarna och i förekommande fall förlagets eller författarens egen webbshop. Målet med debutantartiklar är att driva försäljning av boken.
Annonsen ska vara betald före publicering.
En förkortad version av debutantartikeln publiceras även i vårt digitala magasin Boktugg Rookie.

Nyhetsbrev från 2000 kr
Vårt nyhetsbrev skickas ut en gång i veckan och når ut till över 4000 personer i och runt bokbranschen. Här kan du marknadsföra förlagets titlar och länka till antingen en Bokartikel eller till bokens informationssida på Boktugg. Du kan även köpa plats för annan banner i nyhetsbrevet, begär offert då.

Övrigt

Platsannonser 2500 kr
Behöver ditt förlag en ny redaktör eller formgivare? Behöver du en ny säljare till bokhandeln? Letar du efter en content-någonting till din streamingtjänst? Behöver du en rutinerad bibliotekarie? En platsannons på Boktugg når din målgrupp. Annonsen ligger uppe i 30 dagar eller tills tjänsten är tillsatt. Vi puffar även för platsannonsen i vårt nyhetsbrev samt på samlingssida för lediga jobb.

 

Är du intresserad av att köpa en annons? Kontakta solve@boktugg.se för att boka eller få svar på frågor. Vid köp av flera bokartiklar vid samma tillfälle kan vi erbjuda olika paketpriser med exempelvis rabatterat annonsutrymme i form av banners eller exponering i Boktuggs nyhetsbrev.

För att marknadsföra dina bokartiklar eller debutantporträtt kan du köpa till bannerannonsering. Du kan givetvis även köpa banners för att marknadsföra andra typer av produkter och tjänster förutom böcker.

 

Alla priser är exklusive moms.