Burcu Sahin tilldelas Katapultpriset 2019

Burcu Sahin. Foto: Carla Orrego Veliz

Katapultpriset för bästa skönlitterära debut 2018 går till Burcu Sahin för diktsamlingen Broderier.

På Littfest i Umeå delades Katapultpriset ut till Burcu Sahin med motiveringen: ”På ett mångbottnat och exakt språk skriver Burcu Sahin fram det komplexa i att vara någons mor och fortfarande någons dotter. Dikterna blir till en väv av händer som försörjer, saknar, flätar och minns.”

Bakom priset står den skönlitterära sektionen inom Sveriges Författarförbund och ett antal sponsorer.

Burcu Sahin (f. 1993) är bosatt i Rinkeby. Hon har gått Biskops-Arnös skrivarlinje och är nu verksam som lärare på samma skola, samt på Skrivarakademin i Stockholm. Diktsamlingen Broderier (Albert Bonniers förlag, 2018) är hennes debut.

De övriga nominerade till Katapultpriset var Clara Bolmsjö, Jordkropp,
Balsam Karam, Händelsehorisonten, Ina Rosvall, Harungen och Elin Willows, Inlandet.

Katapultpriset är ett litterärt pris som instiftades av Sveriges Författarförbund 1991. Priset delas ut till en skönlitterär författare, prosaist eller lyriker, som debuterat under föregående år. Priset består av 40 000 kronor. Bland tidigare pristagare finns Alexander Skantze, Cilla Naumann, Ida Börjel och Stina Stoor.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL