Volante lanserar klassikerserie för fackböcker

Tobias Nielsén, förlagschef på Volante.

I samband med att de firar en miljon sålda böcker drar Volante igång en klassikerserie inriktad mot sakprosa. Den första boken har nyligen släppts.

Volante har ända sedan starten 2003 haft en tydlig inriktning mot kvalitativ sakprosa, även om förlaget också ger ut romaner och populärvetenskap. Startskott för förlaget var bland annat böckerna Nextopia av Micael Dahlén och Tänka, snabbt och långsamt av Daniel Kahneman. Storsäljare på sistone är Det omätbaras renässans av Jonna Bornemark och Liv 3.0 av Max Tegmark.

– Det här var böcker som saknades i Sverige då vi satte igång. Nu har vi hunnit bli både etablerade och kopierade av andra, säger Tobias Nielsén, förlagschef och grundare, i ett pressmeddelande.

Den nya klassikerserien ”Volante klassiker” kommer både att innehålla återutgivningar och ett flertal egna titlar som hunnit bli klassiker.

– Jag har säkert tusen argument för varför en sådan här klassikerserie behövs. Samtidigt som vi brottas med försvagade faktakunskaper och famlar efter forna tiders bildningsideal, fortsätter bevakningen av facklitteratur vara svårt eftersatt i Sverige, säger Klas Ekman, förläggande redaktör på Volante och ansvarig för serien.

Designen för klassikerserien har tagits fram av Nina Ulmaja, prisbelönt och internationellt erkänd bokformgivare.

– Äntligen finns det en klassikerserie för fackböcker i Sverige, och att jag är så glad att ha fått formge den. Konceptet har ju varit att göra något som sticker ut, samtidigt som det inte ska dateras för snabbt. Fräckt och tidlöst på samma gång, säger Nina Ulmaja.

Volante kommer att släppa en titel i taget i serien. De planerar för två till tre titlar per år, och först ut är Alain de Bottons Filosofins tröst. de Botton är populärfilosofen som bland annat skrivit Kärlekens väg (Volante, 2017) och grundat The school of life. Nästa släpp inom klassikerserien sker i höst.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL