EL James har sålt 1,5 miljoner böcker i Sverige – ny roman i vår

Författaren EL James. Foto: Michael Lionstar

Efter jättesuccén med Femtio nyanser-serien som har sålt 150 miljoner ex internationellt kommer EL James med en ny bok till våren.

EL James nya roman släpps på engelska i april och Norstedts har rivstartat för att komma ut med boken på svenska redan i maj.

– Vi har haft samma upplägg för samtliga av EL James böcker eftersom det varje gång har varit viktigt att få ut böckerna väldigt snabbt, säger Håkan Bravinger, förläggare på Norstedts. Fördelen nu är att teamet som har gjort dem tidigare böckerna är väldigt trygga med upplägget. Det handlar om allt ifrån tre översättare, redaktör, korrekturläsare och den interna arbetsprocessen. Alla måste arbeta parallellt och lita på att de andra levererar. Det är även en stor fördel att vi kan skaffa fram förtur hos tryckeriet.

The Mister (engelsk titel) beskrivs av EL James som en ”modern Askungesaga”. Om den blir i samma stil som Femtio nyanser-böckerna återstår att se.

– När det gäller den nya boken är det mesta ännu hemligt, men EL James är en av de författare som är mest mån om sina fans. Så hon har säkert gjort sitt yttersta för att skriva en roman som de verkligen borde gilla. Även om den skiljer sig från Femtio nyanser så är den med all säkerhet riktad mot samma publik, säger Håkan Bravinger.

Vad vi vet än så länge är att boken är en samtida romantisk berättelse som utspelar sig i London, Cornwall och Östeuropa. Den handlar om den unge artistokraten Maxim Treyelyan och den hemlighetsfulla, begåvade Alessia Demachi, som nyss anlänt till London med ett både farligt och bekymmersamt förflutet i bagaget.

– Jag är väldigt glad att äntligen få dela med mig av denna passionerade berättelse, säger E L James i ett pressmeddelande.

Bara i Sverige har EL James böcker sålt 1,5 miljoner exemplar, motsvarande en procent av försäljningssiffran för hela världen – 150 miljoner. En svindlande siffra. Vi förutspår en rusning till bokhandeln i vår.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på Analysbrevet.
Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL