Streamingtjänsten Ugglo tar steget in i skolans värld

Ugglos team. Bakre raden t.v. Nils Ohlsén, grundare och vd, Morgan Andersson, säljchef, Alexandra Tsampikakis, grundare och utvecklare. Främre raden t.v.: Jens Malmqvist, grundare och Daniel Forslund, grundare och utvecklare. Foto: Ugglo

Ugglo utökar sin digitala bokstjänst med inlästa läromedel och skönlitteratur för grundskolan på svenska, engelska och arabiska.

Ugglo lanserade i början av 2018 sin ljudbokstjänst med inlästa bilderböcker riktad till förskolor. Idag används tjänsten av förskolor i en tredjedel av Sveriges kommuner.

Nu tar de nästa steg – den 1 januari 2019 lanserades Ugglo Skola, en produkt för grundskolan.

– Intresset har varit väldigt stort och vi ser fram emot att få feedback från kunderna, säger Nils Ohlsén, en av Ugglos grundare.

Det är den första ljudbokstjänsten enbart riktad mot skolan som kombinerar text, ljud och bild. Innehållet består av både skönlitterär och faktabaserad litteratur som kan användas i undervisningen i bland annat naturvetenskap, matematik, svenska och engelska. Utbudet är på ungefär 1 000 titlar.

Har det varit ett stort arbete med att bygga upp Ugglo Skola?
– Det som framförallt har tagit tid är att utveckla en skalbar plattform som fungerar oavsett vilket språk eller innehåll som vi lägger till. Vi kommer fortsätta arbeta hårt med att förbättra läsupplevelsen ytterligare. Vi är också tacksamma till förlagen som tror på oss och bidrar med innehåll som passar perfekt för skolbarnen, säger Nils.

Hur gör ni urvalet av titlar?
– Vi vill att titlarna i Ugglo ska utveckla barns emotionella intelligens och vara utbildande av något slag, så mot bakgrund av det görs urvalet. Det handlar om böcker som behandlar värdegrundsfrågor som att dela med sig, samarbeta, känslor, att visa respekt, och så vidare, samt böcker som tar upp grundläggande principer om naturvetenskap, figurer, nummer, färger, med mera.

I Ugglos produkt för förskola finns inlästa bilderböcker på över 40 språk, medan fokusspråken för grundskolan i dagsläget är svenska, engelska och arabiska. Därutöver finns även en separat produkt för engelskundervisning, med 500 ljudsatta böcker på engelska med textmedföljning för hela grundskolan.

Hur sammanfattar ni Ugglos 2018?
– Hårt arbete, god försäljning och framför allt fantastiskt fin feedback från alla pedagoger runt om i Sverige som har använt Ugglo. Vi har åstadkommit mycket med små resurser och det är vi väldigt glada för.

Vilka mål har ni för 2019?
– Vi hoppas att vi kan få ännu fler barn och elever att intressera sig för böcker och läsning, att våra kunder fortsatt ska uppskatta det vi gör och att vi ska flerdubbla ersättningen till förlagen som vi samarbetar med, säger Nils Ohlsén, som också avslöjar att Ugglo siktar på att inom kort ta det första steget utanför Sverige.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL