De 15 mest lästa artiklarna på Boktugg under 2018

Egen alkohol får inte längre medtagas och hanteras på Svenska Mässan i Göteborg. Det var en av de mest lästa nyheterna på Boktugg 2018. Foto: iStock

Vilka nyheter var störst under 2018 på Boktugg? Ett sätt att mäta det är förstås vilka artiklar som lästes mest under året.

Boktugg publicerade nästan 1200 artiklar på sajten under 2018. När man gör en topplista över de allra mest lästa under året så finns det faktiskt en del artiklar från förra året som fortfarande platsar men i listan nedan har vi rensat bort dessa. Det är endast artiklar publicerade under 2018.

Vilka trender kan man utläsa? Ja, att streamingtjänster som Storytel är heta är det ingen tvekan om – var tredje artikel på listan är kopplad till dem. Vi ser också tydliga följdverkningar av #metoo där exempelvis en bästsäljande författare kickades av flera barnboksförlag runtom i världen och Nobelpriset ställdes in.

Prissättning av böcker och digitaliseringen återspeglas men även klassiska eviga frågor som hur man hinner läsa mer och hur man utvecklar läsförståelsen.

Boktuggs aprilskämt kvalade också in på listan som ser ut så här:

1. Alla nominerade till Nya Akademiens litteraturpris

2. Så här läser du 100 böcker på ett år – utan att anstränga dig

3. Stort test av alla ljudbokstjänsterna

4. Svenska Mässan skärper alkoholreglerna

5. Semic avslutar samarbete med Mazerunner-författare

6. Snart HBO-premiär för Min fantastiska väninna

7. Test av läsplattan Storytel Reader

Lär dig mer om bokbranschen!
Över 9000 personer prenumererar redan på Boktuggs nyhetsbrev. 1-2 gånger i veckan får du koll på nya trender, nya förlag, spännande författarskap och böcker. Bäst allt – det är helt kostnadsfritt. Missa inte nästa stora grej. Anmäl dig nu!
Prenumerera kostnadsfritt!

8. Vad är bäst för barnets läsförståelse – bilderbok, ljudbok animerad film?

9. Alla årets svenska vinnare i Gourmand Awards

10. Storytel ligger nere pga driftsstörning

11. Därför vill läsare inte betala lika mycket för digitala som tryckta böcker

12. Oro hos förlag efter sänkt royaltynivå igen från Storytel

13. Nu är det dags att söka nya författarlicensen

14. Lågpris på nya Lars Kepler redan vid lansering – vad är rätt pris på en bok?

15. De bäst betalda författarna i världen 2018

Just det, vi har ju en bubblare förresten. Trots att den publicerades för bara några veckor sedan så är det nästan så att Boktuggs digitala katalog över Vårens böcker 2019 kvalade in på listan.


❤ Gillade du den här artikeln? Vi hoppas det.
Kanske fick du lite kunskap eller tips eller bara ett gott skratt… I så fall har vi lyckats. Som du märkte slapp du betalvägg, eftersom vi vill välkomna nya läsare och göra det enkelt för trogna boktuggare. Om du gillar det vi gör och har möjlighet tar vi gärna emot ditt bidrag. Stötta den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet.
Är du författare eller jobbar i branschen? Då ska du prenumerera på Analysbrevet.
Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL