På Obamas årliga boklista – Michelle, Hans Rosling och Max Tegmark

Expresidenten Barack Obama gillar att läsa. Arkivbild: Susan Walsh/AP/TT.

Factfulness och Liv 3.0 är två av böckerna på Barack Obamas lista över hans favoriter bland dem han läst under 2018. Men hans absoluta favorit var givetvis Becoming.

Barack Obama har släppt sin traditionsenliga sammanställning över årets kulturfavoriter, rapporterar Variety. I tre listor som publicerats på Instagram har Obama lyft fram de böcker, filmer och låtar från 2018 som han anser varit mest ”tankeväckande och inspirerande”, eller som han helt enkelt ”bara älskat”.

I topp ligger låtarna ”Apeshit” av Beyonce och Jay-Z och ”Bad bad news” av Leon Bridges, filmerna ”Annihilation” och ”Black panther”, och hans fru Michelle Obamas självbiografiska bok Becoming som han kommenterade med ”självklart min favorit”.

Bland de böcker som hyllas av den amerikanske expresidenten finns också Factfulness av den svenske professorn Hans Rosling, Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund. Obama har tidigare rekommenderat boken och kallat Hans Rosling för ”en enastående internationell expert på global hälsa”.

Även den svensk-amerikanske fysikern Max Tegmark finns med på samma lista med boken Liv 3.0: att vara människa i den artificiella intelligensens tid.

Andra böcker som Obama läst under året och rekommenderar är How Democracies Die av Steven Levitsky och Daniel Ziblatt och Warlight av Michael Ondaatje (kommer på svenska i mars med titeln Lyktsken).

Text: TT/Boktugg.

TT

TT

Sveriges mest trovärdiga nyhetsförmedlare är är för många TT (Tidningarnas Telegrambyrå) som sedan 1921 varit en oberoende aktör i Mediesverige med mottot snabbt, korrekt och trovärdigt. Boktugg samarbetar med TT för att få tillgång till fler boknyheter och intervjuer än vi själva hinner med.

tt@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL