Factfulness har sålt över en miljon exemplar

Richard Herold, förlagschef Natur & Kultur på Bokmässan 2018 har laddat upp med många exemplar av Roslings Factfulness.

Att Roslings Factfulness var en succé stod klart redan tidigt i våras. Efter bara 8 månader passerar boken en miljon sålda exemplar totalt i världen.

Factfulness, skriven av Hans Rosling tillsammans med Ola Rosling och Anna Rosling Rönnlund, handlar om varför vi ständigt missförstår världens utveckling, och vad vi kan göra för att rätta till våra missuppfattningar. Med utgångspunkt i tio misstag vår hjärna gör visar de hur vi kan bryta med våra tankefel och förstå världen bättre.

Boken har uppmärksammats på många håll i världen, inte minst i USA där Bill Gates gav bort den som ebok till alla studenter som tog examen vid amerikanska universitet och högskolor i våras. Initiativet inspirerade till att även alla svenska gymnasieelever i årskurs tre i höstas fick möjligheten att ladda ner eboken gratis.

– Factfulness är den mest sålda boken i Sverige i år och har blivit ett globalt fenomen. Den läses av företagsledare, politiker och studenter och har fått ett internationellt genomslag som är unikt för en svensk bok, säger Richard Herold, förlagschef på Natur & Kultur, i ett pressmeddelande.

Factfulness släpptes i april 2018 i Sverige, Storbritannien och USA. Under 2018 har den publicerats i 18 länder och legat på bästsäljarlistorna i bland annat Sverige, USA, Storbritannien, Nederländerna och Danmark. Totalt ges boken ut på 40 språk. I augusti nominerades den som första svenska bok någonsin till priset Best Business Book of the Year.

Den var också en av de böcker som sålde bäst under Black Friday hos svenska bokhandlare, och det känns inte särskilt otroligt att den blir en av julhandelns absoluta storsäljare i år.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL