Feelgoodfestivalen växer 2019 – flyttar in på Gripsholms slott

Christoffer Holst, författare och förläggande redaktör på Printz Publishing.

I somras arrangerade Printz Publishing en festival för feelgoodlitteratur i Mariefred. Nästa år repriseras den i ett större format och med internationella gäster.

En heldag med feelgoodfrosseri utspelade sig i Mariefred sommaren 2018. Förlaget Printz Publishing var den drivande kraften bakom litteraturfestivalen som sålde slut långt i förväg.

Efter bara ett år har festivalen växt ur Gripsholms värdshus, där första upplagan ägde rum. Till sommaren utökas festivalen till både Gripsholms värdshus och Gripsholms slott och eventet blir i praktiken dubbelt så stort. 2019 kommer de att kunna ta emot mellan 300 och 400 besökare jämfört med 160 i år.

Hur känns det att kunna växa så mycket redan andra året?
– Jätteroligt! Man har ju ingen aning när man startar något nytt så vi blev överlyckliga över att intresset var så stort. Vi vill dock hålla kvar festivalen i mindre skala, då vi tror många uppskattar utflykten till Mariefred och att man kommer närmare författarna än på exempelvis bokmässan, säger Christoffer Holst, festivalgeneral.

Över 20 författare kommer vara på plats, däribland flera stora internationella namn. Några av de medverkande är romancedrottningen Simona Ahrnstedt (Allt eller inget, En enda natt), Marianne Cedervall (Av skuggor märkt, Svinhugg), Camilla Davidsson (Under vintergatans alla stjärnor, Liten tvåa med potential), Åsa Hellberg (Ett oväntat besök, Sonjas sista vilja) och brittiska Lucy Diamond (Strandcaféet, Snöfall över strandcaféet).

Förutom författarsamtal står skrivarskolor, bokcirklar och bubbelmingel på programmet.

Sedan september 2018 ingår Printz Publishing i Norstedts förlagsgrupp och ägs därmed av Storytel. Inför nästa års festival kommer Storytel också att jobba lite extra med feelgood och lyfta fram de inbjudna författarna.

– Vi hade ett fint samarbete med alla förlag det första året och så kommer det fortsätta. Storytel hade vi tänkt fråga om ett eventuellt samarbete redan innan vi ingick i Norstedts förlagsgrupp – feelgood är ju stort i ljudboksvärlden och det ska man självklart dra nytta av.

Hur ser ekonomin i festivalen ut?
– Som vi tidigare sagt är ju detta inget vi gör för att bli rika utan vi vill slå ett slag för genren och alla härliga författare i den, säger Christoffer Holst. Vi ser det som ett sätt att sälja böcker och skapa härligt innehåll för bokälskande besökare. Sedan är vi glada om vi går jämnt ut, vilket vi gjorde förra året. För nu har vi ju bokat upp slottet också!

Feelgoodfestivalen arrangeras den 10 augusti 2019. Biljetterna är släppta och finns på www.feelgoodfestivalen.se

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL