Jack Werner får Sveriges Författarförbunds Radiopris 2018

Författaren, journalisten, bloggaren och debattören Jack Werner. Foto: Gabriel Liljevall.

Författaren och journalisten Jack Werner får Sveriges Författarförbunds Radiopris 2018. Han får priset för sitt personliga berättande som når ut till lyssnare på flera plattformar.

Sveriges Författarförbunds Radiopris 2018 tilldelas journalisten, bloggaren och debattören Jack Werner. De senaste åren har han haft stora framgångar med ”Creepypodden” och i år också varit med och startat en ny podd, ”P3 Dystopia”. 2015 fick hans radiodokumentär ”Självmordet på Flashback” stor uppmärksamhet.

”Jack Werner får Författarförbundets radiopris 2018 för sitt personliga och effektiva berättande som når ut till lyssnare på flera plattformar. Bortanför hårt formaterade radiotablåer är hans kreativa universum en plats där många kan känna sig välkomna”, skriver juryn i sin motivering till att Jack Werner får priset i år.

Författarförbundets Radiopris utdelas till en litterär upphovsperson som bidragit till att befästa och utveckla ljudradions ställning som medium för skön-, fack- eller barn- och ungdomslitterära prestationer. Prissumman är 50 000 kronor. Prisutdelningen sker den 21 november.

Jack Werner är journalist och föreläsare, född 1989. 2014 lanserade han och två kollegor satsningen Viralgranskaren, som fick Stora journalistpriset samma höst. Tidigare i år släppte han boken Ja skiter i att det är fejk det är förjävligt ändå (Albert Bonniers förlag) där han tittar på vad internet gör med vår verklighetsuppfattning. Genom att granska påhitt, rykten, legender, propaganda och lögner berättar Jack Werner om nätets påverkan på sanningen och vad vi kan göra för att genomskåda den virala lögnen.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL