Storytel bekräftar lansering i Brasilien under 2019

Brasilien blir nästa land att lägga till listan över Storytel-lanseringar. Foto: iStock.

Det har ryktats om en lansering i Brasilien och nu bekräftar Storytel att ljudbokstjänsten kommer att bli tillgänglig för 210 miljoner brasilianare nästa år.

– Brasilien med sina 210 miljoner invånare är världens nionde största ekonomi och på så sätt självklart en intressant marknad för oss. Abonnemangstjänster inom film och musik har lyckats uppnå stor spridning vilket gör att vi ser goda förutsättningar även för ljudboken, säger Stefan Tegenfalk, Head of Expansion på Storytel i ett pressmeddelande.

Storytel meddelade tidigare i år att de expanderar sin verksamhet till Mexico och det spansktalande Latinamerika. Nu öppnar Storytel kontor även i Brasilien där huvudspråket är portugisiska. Tjänsten är planerad att lanseras under 2019, och ett lokalt bolag i São Paulo har etablerats med ett team inom verksamhetsgrenen Streaming. Genom avtal med flera ledande brasilianska förlag har Storytel börjat producera ljudböcker på brasiliansk portugisiska, för att bygga upp en stark katalog inför lansering.

Boktugg har tidigare skrivit om ryktet att Storytel var på väg in i Brasilien men att Argentina och Colombia var andra alternativ för en lansering i Sydamerika.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

ANNONS

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.