Förlaget Opal bjöd på en åktur i Spökspårvagnen under Läslovet

Spökspårvagnen redo för avgång. Foto: Opal förlag

Opal kombinerade boksläpp med läskigt event för barn under Läslovet då Lena Arro läste högt ur sin nya bok på en spökspårvagn i Göteborg. 

Barnboksförlaget Opal uppmärksammade Läslovet lite extra tisdagen den 30 oktober då de bjöd in alla barn som ville till att åka spökspårvagn i Göteborg. Under resorna läste författaren Lena Arro spökhistorier från sin nya bok Linje 15 till Rannebergen för medresenärerna medan bokens illustratör Filippo Vanzo tecknade och initiativet fungerade både som en release för boken och ett sätt för förlaget att stötta läslovet som bokens och fantasins lov.

— Boken handlar om en pojke som hoppar på en spårvagn och inte kan kliva av förrän han har lyssnat klart på resenärernas spökhistorier, säger Hanna Smedberg som är PR- och marknadsansvarig på Bokförlaget Opal. Vi tänkte att det vore roligt om man kunde göra något på en spårvagn i samband med boksläppet och i Göteborg finns gamla spårvagnar man kan abonnera så det gjorde vi. Eftersom boken utspelar sig nära Halloween ville vi ha eventet då och det var jättekul att kunna förlägga det på läslovet när många var lediga och fler hade möjlighet att komma. Första turen var helt full och även om det var lite färre deltagare på de två andra är vi glada över gensvaret.

För varje år som går etablerar sig Höstlovet allt mer som ett Läslov, något som personalen på Bokförlaget Opal tydligt märker av och vill uppmärksamma:

— Vi har varit med från början och nu försöker vi anordna något varje år, säger Hanna. Det är roligt att kunna arrangera aktiviteter under lovet som har med böcker och läsning att göra.

Lena Arro inväntar resenärerna.
Foto: Opal förlag

 

Feedbacken från spökspårvagnens små resenärer var positiv – de tyckte det var spännande och roligt. För förlaget, Lena Arro och Filippo Vanzo blev releasen en annorlunda men kul upplevelse och definitivt ett releasekoncept att arbeta vidare på trots att dagen inleddes med ett oförutsett hinder:

— Vi blev lite försenade på grund av spårarbete, säger Hanna. Vi kom tidigare till vagnhallen där den gamla spårvagnen stod för att pynta och ställa i ordning. Sedan skulle vi åka men då kom vi inte iväg just för att elen var avstängd i spåret utanför eftersom de höll på att reparera. Så vi fick vänta in i det sista och blev lite sena till starten. Vi hann bli lite nervösa, både förlagsfolk och författare. Men allt löste sig till slut.

Vad är ert sammanlagda intryck av dagen?
— Att det var väldigt lyckat, säger Hanna. Både vi, Lena Arro och Filippo Vanzo var nöjda. Och framför allt de som åkte med. Vi har fått väldigt positiva reaktioner på våra sociala kanaler. Så det var jättebra och vi är glada för att få göra den här typen av event.

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt

Sarah Perfekt är frilansande fotograf sedan 2010 men är också verksam som skribent. Hon har sin bas på den skånska landsbygden.

sarah@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL