Hoi förlag ingår samarbete med låneplattformen Toborrow

Lars Rambe, vd Hoi Förlag. Foto: Conny Palmkvist.

Hybridförlaget Hoi har slutit ett avtal med låneplattformen Toborrow som kan erbjuda företagslån till de författare som får sina böcker antagna av förlaget.

Hoi förlag har en affärsmodell som innebär att författarna investerar i sina egna utgivningar. Investeringen som krävs är ofta minst 100 000 kronor, och förlaget har länge funderat på om det finns sätt att göra mer kapital tillgängligt för författarna. Nu ingår man ett exklusivt samarbete med företaget Toborrow som tillhandahåller lån till små och medelstora företag.

Det nya samarbetet innebär att Toborrow kommer att erbjuda författarna möjlighet att låna pengar via sina bolag på fördelaktiga villkor. Hoi Förlag fungerar som en garant för att bokprojekten som ska finansieras håller hög kvalitet med goda förutsättningar att bli framgångsrika.

– En viktig pusselbit faller nu på plats i vårt arbete med att utveckla bättre och mer moderna villkor för författarna. Den som klarar att finansiera sin utgivning hos oss på ett bra sätt bygger grunden för ett framgångsrikt författarskap och ett långt samarbete, konstaterar Lars Rambe, VD Hoi Förlag, i ett pressmeddelande.

Toborrow är en crowdlending-plattform där ett stort antal långivare, både företag och privatpersoner, får tillfälle att bidra till finansieringen av spännande verksamheter och projekt på bra villkor och med god säkerhet för de pengar som lånas ut.

– Att vara med och finansiera litteratur blir nytt och spännande för Toborrow och vi tror därför att det här samarbetet har alla förutsättningar att ge oss både fler långivare och låntagare inom kultursektorn. Det blir ett positivt inslag också i vår verksamhet, berättar Erik Arvidson, Head of Growth på Toborrow, i samma pressmeddelande.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL