Fyra litteraturfestivaler i norr samarbetar för att sprida nordisk litteratur

Fyra litteraturfestivaler startar ett samarbete kring en nordisk författarscen. Foto: iStock.

Fyra litteraturfestivaler i Sverige, Norge, Island och Finland har gått samman och bildat projektet Nordisk författarscen som ska hjälpa till att sudda ut de litterära gränserna i norr.

Fyra litteraturfestivaler i Sverige, Norge, Island och Finland har gått samman och bildat projektet Nordisk författarscen. Syftet är att öka kännedomen och närheten till grannländernas litteratur, genom att lyfta fram författare som nominerats till Nordiska rådets litteraturpris.

Projektet drivs av nätverket Littnord och består av de fyra litteraturfestivalerna Umeå internationella litteraturfestival, Vasa Littfest, Ordkalotten internationella litteraturfestival och Reykjavik International Literary Festival. Utvalda författare bland de nominerade bjuds in till festivalerna för att diskutera sina verk, så att böckerna kan nå en ny publik.

Premiären äger rum på Ordkalotten i Tromsö den 10 november, med den färöiska författaren Jóanes Nielsen och den finska poeten Susanne Ringell på plats.

ANNONS

Text: TT

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

ANNONS

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.