Digitalförlaget WAPI ger ut Larsson-storsäljare som pocket

Författaren Christina Larsson och WAPI-grundaren Mattias Lundgren.

Tanken var ett renodlat digitalförlag som ger ut i eboks- och ljudboksformat. Men nu kommer det ändå en papperspocket från WAPI.

– Vi vill se om detta är något vi ska syssla med. Pocketförsäljningen är ju sjunkande, inte minst på grund av ljudbokens tillväxt, men det skulle ju kunna finnas en uppsida i att ge ut fysiska böcker med våra största författare, säger Mattias Lundgren, grundare av Word Audio Publishing International (WAPI).

Det digitala förlaget och ljudboksspecialisten WAPI ger alltså ut sin första pocketbok idag den 23 oktober. Det är Christina Larssons Socialgrupp Noll – den sjätte delen i serien om Ingrid Bergman.

Sedan det digitala släppet av boken i juni har förlaget sålt drygt 20 000 exemplar, i form av download och konsumtion i streamingtjänster.

ANNONS

En del av förlagets titlar finns dock utgivna i pappersformat sedan tidigare, men då handlar det om böcker där WAPI köpt ljudboksrättigheter av andra förlag som tidigare gett ut dem i pappersformat. Christina Larssons tidigare böcker finns exempelvis utgivna i papper hos framför allt HarperCollins. Den nya boken släpptes först som ljudbok och ebok. Det närmaste fysiskt format den kommit är MP3-CD.

– På senare tid har vi gjort fler och fler titlar direkt för ljud och då har vi inte funderat över pappersformatet alls. Det är väl ett femtiotal titlar totalt som enbart finns i digital form. Men vi kommer knappast att börja satsa på originalutgivning i inbundet format som det känns nu. Vi får utvärdera hur Socialgrupp Noll säljer och se ifall vi kör fler pocketar, säger Mattias Lundgren.

Om det blir aktuellt med pocketutgivning på förlagets nya marknader Finland, Ryssland och Spanien får framtiden utvisa.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.