Rekord för Lazarus av Lars Kepler på Bookbeat

I helgen var det många som valde att lyssna till nya Lars Kepler bland Bookbeats abonnenter. Bakgrundsfoto: Pixabay.

Lazarus, den sjunde delen i Lars Keplers populära serie om Joona Linna, släpptes i fredags. Boken slog rekord redan under sina första tre dagar i streamingtjänsten Bookbeat.

Boktugg skrev i fredags om hur de fysiska återförsäljarna slogs om att erbjuda lägsta pris på den nya boken av Lars Kepler, en förväntad storsäljare. Adlibris påpekade då att prenumerationstjänsterna bidrar till prisdumpningen.

Kanske låg det något i det för Bookbeat skriver idag i ett pressmeddelande att Lazarus slog rekord i helgen. Aldrig tidigare har en bok lyssnats på så många timmar under så kort tidsperiod i tjänsten.

– Vi hade förstås höga förväntningar på den här boken, men kunde ändå aldrig ana hur stort intresset skulle vara. Den bästa jämförelsen är väl lanseringen av senaste Millenniumboken förra hösten. Tre dagar efter släppet har Keplers nya bok lyssnats nästan fyra gånger så många timmar som den. Den rivstarten gör Lazarus till vår mest lyssnade bok under de första tre försäljningsdagarna, säger Anna Riklund, Head of Content Curation på Bookbeat.

Nu har Bookbeat visserligen betydligt fler (dubbelt så många?) prenumeranter idag som då Millenniumboken släpptes, men det är likväl tydligt att stora boksläpp som marknadsförs kraftigt ger effekt på lyssningen i streamingtjänsterna.

Lazarus är den sjunde delen i Lars Keplers serie om Joona Linna. Totalt har de tidigare böckerna sålt i fyra miljoner exemplar i Sverige och i ytterligare flera miljoner världen över. Förra boken sålde över 500 000 exemplar i Sverige.

– BookBeats data visar att Lars Keplers böcker går hem i alla målgrupper och både hos kvinnor och män. Gamla som unga lyssnar på Kepler. Böckerna är skrivna på ett sådant sätt att det inte verkar gå att sluta lyssna på dem när du väl tryckt på play, säger Anna Riklund.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL