Tioårsjubileum för förlaget Siljans Måsar

Yvonne Frank Månsson driver förlaget Siljans Måsar.

Jubileum är alltid en anledning att fira. Siljans Måsar ger ut böcker inom livsfilosofi, livsglädje och feelgood och gläds åt 130 titlar på tio år.

130 böcker av fler än 100 författare, det är bra jobbat av ett enmansförlag på tio år. Yvonne Frank Månsson är egen företagare sedan 80-talet och driver förlaget hemifrån. Hon beskriver i ett pressmeddelande känslan att förlaget har funnits i tio år:

– Det är helt overkligt! Jag driver ju förlaget från vår gård på Österlen i Skåne, och att sitta här och veta att människor i hela Sverige har läst och uppskattat våra böcker i så många år och fortfarande läser, det är ren lycka.

Förlaget är inriktat på att ge ut böcker om människans inre kraft, och titlarna anknyter på ett eller annat sätt till livsglädje och livsfilosofi. I ett längre reportage från 2017 berättar Yvonne för Boktugg om förlagets tillkomst och resa.

– Vi har just kommit hem från bokmässan i Frankfurt, där kortleken, eller klokleken som vi kallar den, ”Anne Anka” av Pernilla Lindroos från Åland lanserades. Vi lyckades sälja rättigheterna till den på både engelska och tyska, vilket kändes fantastiskt roligt. Länder som Ryssland, Ungern, Estland, Lettland och Litauen med flera var så uppskattande och visade ett stort intresse för kortleken. Deras respons var över all förväntan och det hela kändes verkligen som ett ”halleluja-moment”. Nu ser vi fram emot att få sälja fler av våra titlar utomlands, där vår genre är mer aktuell än någonsin, säger Yvonne Frank Månsson i pressmeddelandet.

Anna von Friesen

Anna von Friesen

Anna von Friesen frilansar som journalist, redaktör, korrekturläsare och med andra redaktionella tjänster.

anna.von.friesen@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL