Frankfurt tappade 1401 besökare jämfört med förra året

Den nya Frankfurt Pavilion på Agora vid Bokmässan i Frankfurt 2018. Foto: Marc Jacquemin, Frankfurt Book Fair.

Bokmässan i Frankfurt 2018 lockade 285 024 åskådare, en nedgång med 1401 personer eller 0,5 procent jämfört med föregående år. Det var fackbesökarna som minskade.

Det är Publishing Perspectives som skriver om statistiken från förra veckans bokmässa i Frankfurt som är betydligt mycket större än den i Göteborg med ett stort antal internationella besökare, framför allt under branschdagarna onsdag-fredag.

Det var också denna del av veckan som tappade besökare, en nedgång på 1,8 procent. Under den publika helgen ökade antalet besökare istället med 0,8 procent.

Mässan växte något när det gäller utställare, med 7503 utställare från 109 länder är den troligen den mest internationella bokmässan i världen.

Frankfurtmässan är också en stor mötesplats för förlag och agenter. I år hade 795 agenter (788) anmält sig från 337 (321) olika agenturer som tillsammans representerade 31 länder.

Mässan har också utökat sin satsning på att synas på flera ställen i Frankfurt med sitt BookFest-program där författare framträdde på olika scener. Totalt ska BookFest-arrangemangen ha lockat över 25 000 personer.

Det var också premiär för den nya paviljongen på 500 kvm med 300 sittplatser som byggts upp utomhus, en arkitektritad träkonstruktion med 6,5 meters takhöjd klädd med en slags tältduk som släpper igenom ljus. Där inne hölls större presentationer som den inledande presskonferensen. Den ska monteras ner och byggas upp igen nästa år (bilden ovan).

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL