Frankfurt tappade 1401 besökare jämfört med förra året

Den nya Frankfurt Pavilion på Agora vid Bokmässan i Frankfurt 2018. Foto: Marc Jacquemin, Frankfurt Book Fair.

Bokmässan i Frankfurt 2018 lockade 285 024 åskådare, en nedgång med 1401 personer eller 0,5 procent jämfört med föregående år. Det var fackbesökarna som minskade.

Det är Publishing Perspectives som skriver om statistiken från förra veckans bokmässa i Frankfurt som är betydligt mycket större än den i Göteborg med ett stort antal internationella besökare, framför allt under branschdagarna onsdag-fredag.

Det var också denna del av veckan som tappade besökare, en nedgång på 1,8 procent. Under den publika helgen ökade antalet besökare istället med 0,8 procent.

Mässan växte något när det gäller utställare, med 7503 utställare från 109 länder är den troligen den mest internationella bokmässan i världen.

ANNONS

Frankfurtmässan är också en stor mötesplats för förlag och agenter. I år hade 795 agenter (788) anmält sig från 337 (321) olika agenturer som tillsammans representerade 31 länder.

Mässan har också utökat sin satsning på att synas på flera ställen i Frankfurt med sitt BookFest-program där författare framträdde på olika scener. Totalt ska BookFest-arrangemangen ha lockat över 25 000 personer.

Det var också premiär för den nya paviljongen på 500 kvm med 300 sittplatser som byggts upp utomhus, en arkitektritad träkonstruktion med 6,5 meters takhöjd klädd med en slags tältduk som släpper igenom ljus. Där inne hölls större presentationer som den inledande presskonferensen. Den ska monteras ner och byggas upp igen nästa år (bilden ovan).

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till åtta böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.