Böcker av Mats Strandberg och Åsa Schwarz kan bli amerikanska tv-serier

Mats Strandberg. Foto: Henric Lindsten

Böcker av Mats Strandberg, Åsa Schwarz och Lisa Jewell har chans att filmatiseras i USA när produktionsbolaget Yellow Bird tar steget över Atlanten.

Yellow Bird, det svenska produktionsbolaget bakom bland annat Millennium-filmerna och Wallander, tar ännu ett steg mot att erövra resten av världen när de nu expanderar till USA. I ett samarbete med produktionsbolaget Bunim/Murray (Keeping Up With The Kardashians) kommer de att etablera sig i Los Angeles under ledning av producenten Marianne Gray. Båda bolagen ingår i Banijay Group.

Det nya bolaget Yellow Bird U.S. har köpt option på tre böcker, varav två svenska, för den amerikanska marknaden: Slutet av Mats Strandberg, De sju nycklarna av Åsa Schwarz och Jag fann dig av Lisa Jewell.

ANNONS

– Det är så otroligt kul det här, och det gick väldigt snabbt. Yellow Bird har ju ett fint track record men jag gick framför allt på personkemi. Jag kände direkt att Marianne Gray förstod materialet. Det känns också spännande att vara med på deras USA-äventyr från början. Vi är tidigt i processen ännu men jag tänker fira ett steg i taget mot målet, säger Mats Strandberg till Boktugg.

Boktugg har tidigare skrivit om möjligheten för Åsa Schwarz att filmatiseras. Nu tas ytterligare ett steg i processen.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

ANNONS

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.