Jättedealen: HarperCollins köpte sju böcker av Fredrik Backman

Författaren Fredrik-Backmans böcker är sålda över hela världen. Foto: Henric Lindsten

Fredrik Backman är redan en storsäljare i USA och flera andra länder. Nu har HarperCollins köpt världsrättigheterna till hela sju av hans böcker – för att ge ut dem på spanska i hela världen.

– Utgivning på det spanska språket representerar en av de största möjligheterna att växa för HarperCollins och fokus för vårt bolag är att vi fortsätter investera i vårt globala utgivningsprogram, säger Brian Murray, vd för HarperCollins till Publishers Weekly.

HarperCollins har nu alltså gjort en deal med Salomonsson Agency och köpt de spanska världsrättigheterna (inklusive audio) till sju böcker av Fredrik Backman. Det gäller böckerna Min mormor hälsar och säger förlåt, Britt-Marie var här, Björnstad och Vi mot er. Samt Saker min son behöver veta om världen och de två kortromanerna Och varje morgon blir vägen hem längre och längre respektive Ditt livs affär.

Enligt HarperCollins blir detta första gången dessa böcker ges ut på spanska. Sedan tidigare finns dock Backmans debut från 2012, storsäljaren En man som heter Ove, översatt till spanska och utgiven på andra förlag.

ANNONS

Sedan dess har hans böcker översatts till 44 språk och sålt i mer än tio miljoner exemplar. HarperCollins räknar nog med att det ska bli någon miljon böcker på spanska de kommande åren.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

ANNONS

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till nio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.