Jättedealen: HarperCollins köpte sju böcker av Fredrik Backman

Författaren Fredrik-Backmans böcker är sålda över hela världen. Foto: Henric Lindsten

Fredrik Backman är redan en storsäljare i USA och flera andra länder. Nu har HarperCollins köpt världsrättigheterna till hela sju av hans böcker – för att ge ut dem på spanska i hela världen.

– Utgivning på det spanska språket representerar en av de största möjligheterna att växa för HarperCollins och fokus för vårt bolag är att vi fortsätter investera i vårt globala utgivningsprogram, säger Brian Murray, vd för HarperCollins till Publishers Weekly.

HarperCollins har nu alltså gjort en deal med Salomonsson Agency och köpt de spanska världsrättigheterna (inklusive audio) till sju böcker av Fredrik Backman. Det gäller böckerna Min mormor hälsar och säger förlåt, Britt-Marie var här, Björnstad och Vi mot er. Samt Saker min son behöver veta om världen och de två kortromanerna Och varje morgon blir vägen hem längre och längre respektive Ditt livs affär.

Enligt HarperCollins blir detta första gången dessa böcker ges ut på spanska. Sedan tidigare finns dock Backmans debut från 2012, storsäljaren En man som heter Ove, översatt till spanska och utgiven på andra förlag.

Sedan dess har hans böcker översatts till 44 språk och sålt i mer än tio miljoner exemplar. HarperCollins räknar nog med att det ska bli någon miljon böcker på spanska de kommande åren.

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL