Bonnierförlagen och Bookbeat öppnar ljudboksstudio på Bokmässan

Under Bokmässan kan besökarna testa sin röst i Bonniers ljudstudio. Foto: iStock

Under Bokmässan i Göteborg låter Bookbeat och Bonnierförlagen besökarna prova på hur det är att läsa in ljudböcker och tävla om medverkan i en riktig produktion.

Går du och drömmer om att låna ut din röst till en ljudbok? På Bokmässan får du chansen att prova på hur det är att jobba som inläsare. I Bonnierförlagens och Bookbeats ljudstudio kan alla som vill testa att läsa in en bit ur en bok. Deltagarna får välja bland texter ur olika genrer – spänning, skönlitteratur, klassiker, barn och fakta.

– På Bonnierförlagen och BookBeat blir vi ofta kontaktade med frågor om hur man kan bli en inläsare, hur vi väljer inläsare och hur en ljudboksinläsning går till. Det känns därför väldigt roligt att tillsammans med BookBeat kunna erbjuda besökare på årets Bokmässa att komma till vår ljudstudio för att testa eller bara ställa frågor till oss som jobbar med ljudböcker, säger Jenny Bjuhr Berggren, Kommunikationsdirektör på Bonnierförlagen.

ANNONS

– Vi har precis byggt en egen ljudstudio och passar nu på att inviga den tillsammans med besökarna på Bokmässan. Torsdagen den 27 september öppnar vi studion för alla som vill komma och prova sin röst. Vi hoppas på stort intresse och ser med spänning fram emot denna roliga ljudboksaktivitet, säger Johanna Hansen, Förlagschef på Bonnier Audio.

Dessutom kan man tävla om att vara med och läsa in en riktig ljudbok i höst. Den som vill vara med i tävlingen väljer att provläsa en av texterna ur Åsa Hellbergs bok Laholmsflickan som ges ut på Bonnier Bookery i höst. Till produktionen söker förlaget en manlig och en kvinnlig röst till mindre roller i boken. De som vinner får komma till den riktiga studion i Stockholm och läsa in sitt bidrag under hösten.

En producent från Bonnier Audio kommer att finnas på plats i studion och vägleda de som provläser. Författaren Åsa Hellberg samt skådespelaren Magnus Roosmann kommer också att finnas till hands vid ett par tillfällen. Studion är öppen för provinläsning under Bokmässan torsdag kl 13-16 och fredag-söndag kl 11-16.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.