Akademibokhandeln i samarbete med konstnären Lisa Larson

Akademibokhandeln börjar sälja produkter designade av Lisa Larson.

Från oktober 2018 börjar Akademibokhandeln sälja produkter inom anteckning och inredning designade av keramikern Lisa Larson – ytterligare en satsning på övrigt sortiment.

Lisa Larson är en av våra mest omtyckta och internationella välkända keramiska designers och hon är bland annat känd för sina fantasifulla djur. Nu ingår hon ett samarbete med Akademibokhandeln i en kollektion som består av anteckningsböcker, prints, magneter, väggkalender, mappar, tygkassar och kort. Produkterna ingår i Akademibokhandelns egna varumärke Kollektion Stora A och pryds av Lisa Larsons skisser av katter, hundar och blommönster.

– Det känns väldigt roligt att kunna presentera en unik kollektion i samarbete med en så stor och erkänd konstnär och designer som Lisa Larson. Mönster i form av katter, hundar och ett härligt snirklande blomstermönster på användbara produkter kommer att komplettera vårt sortiment och passa våra kunder perfekt säger, Cecilia Oseroff, Kategorichef övrigt sortiment Akademibokhandeln, i ett pressmeddelande.

ANNONS
Kort designade av Lisa Larson. Säljs på Akademibokhandeln från 18 oktober 2018.

– Det är roligt att samarbeta med ett företag i Sverige igen, efter de senaste årens alla internationella samarbeten, och särskilt med en så fin butikskedja som Akademibokhandeln, det är hedrande, säger Lisa Larson, i samma pressmeddelande.

Vi har tidigare skrivit om att Akademibokhandeln satsar på andra varor än böcker och för ganska exakt ett år sedan lanserade de exempelvis ett eget sortiment med prints designade av formgivarna Lotta Kühlhorn, Maria Holmer Dahlgren och Mia Nilsson. Då berättade Cecilia Oseroff att produkter som inte är böcker står för 30 procent av kedjans försäljning.

Det är tydligt att andra varor blir allt viktigare för bokhandeln. När de dessutom lanseras under egna varumärken gör det att butikerna kan skapa exklusiva produkter med sannolikt bättre marginal.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.