Ge dig själv en nystart – köp en bokhandel i Florens

Dags att byta jobb och flytta till Italien, kanske?

Bättre chans än så här får du kanske aldrig om du nu är intresserad av att sälja böcker i vackra Italien. Emily och Maurizio vill lämna över sin butik till någon som älskar litteraturens kraft.

Är du trött på grå Sverige och vill utöka dina vyer? Sugen på att ge dig in i bokbranschen och göra den där drömmen sann till slut? Då är det kanske du som ska bege dig ner till Florens för att ta över den anrika och oberoende engelska bokhandeln, som spirat sedan 1979.

Ägarna till Paperback Exchange, som heter Emily Rosner och Maurizio Panichi, är redo att pensionera sig och vill gärna se till att bokhandeln hamnar i rätt händer. De söker rätt person för jobbet, någon som brinner för böcker och är intresserad av närsamhället – och i så fall måste du så klart flytta ner dit … De lovar dessutom hjälpa dig på vägen med övertagandet av butiken.

Om du tvivlar på att bokhandeln verkligen utmärkt sig kan du genast sluta med det – den är till och med en del av kulissen i Dan Browns roman Inferno! Kanske inte så konstigt med tanke på att den är belägen i ett gammalt vackert hus, som har skötts väl.

De vanligaste kunderna återfinns i den engelskspråkiga befolkningen runt Florens och Toscana och så klart rör sig även många av studenterna på de amerikanska universiteten i området.

Jo, men det här kan väl vara något? Eller?

Kontakta ägarna Emily och Maurizio via esrosner@gmail.com

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist

Conny Palmkvist är författare, spökskrivare och journalist. Han har skrivit åtta romaner och bland annat tilldelats Helsingborgs Dagblads kulturpris och Umeå novellpris.

conny@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

Relaterade nyheter

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL