Waterstones satsar på mer generöst lojalitetsprogram

Waterstones Plus är ett nytt lojalitetskort från den brittiska bokhandelskedjan.

Brittiska bokhandelskedjan Waterstones introducerar Plus-kortet, ett mer generöst lojalitetsprogram som dessutom ska gälla i både butiker och nätbokhandeln.

– Pluskortet ger tillbaka på ett generöst sätt men jag hoppas att det uppskattas mest av våra kunder för insikterna vi ger dem. Waterstones är en bokhandel som frodas tack vare duktiga bokhandlare. Vi ser fram emot att utveckla Pluskortet för att visa denna expertis, säger James Daunt, vd för Waterstones, till The Bookseller.

Det ursprungliga lojalitetskortet lanserades 2007 och har idag 1 miljon kunder som medlemmar. Betydligt mindre än Akademibokhandelns kundklubb som passerade 1,7 miljoner medlemmar redan i februari i år.

Hos Waterstones samlar kunderna stämplar i sitt Pluskort, för varje 10 pund (motsvarande ca 117 kr) som spenderas får de en stämpel. Dessutom får de en ”halv stämpel” ifall de spenderar 5 pund. Tio stämplar ger sedan 10 pund att handla för.

ANNONS

Waterstones Plus har utvecklats inhouse i ett projekt där många erfarna bokhandlare deltagit. Förutom bonusprogrammet ska kunderna få rekommendationer och erbjudanden av personalen, möjlighet att köpa exklusiva utgåvor, signerade böcker, förtur till evenemang och andra förmåner.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

ANNONS

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Sölve Dahlgren är journalist sedan 25 år tillbaka och författare till åtta böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.