Sophie Kinsella toppar listan i England – succé även i Sverige?

Madeleine Wickham (född 1969) är en brittisk feelgood-författare som skriver under pseudonymen Sophie Kinsella.

Sophie Kinsellas nya bok Surprise Me (Överraska mig) sålde 19 000 exemplar på tre dagar i UK och var den mest sålda boken i England förra veckan. Boken släpptes i Sverige samma dag.

Det är The Bookseller som rapporterar om UK Top 50 och Sophie Kinsellas första listetta där sedan mars 2014. Det var dock hennes 12:e listetta genom tiderna.

På den engelska topplistan krävdes förra veckan ”bara” 19 104 sålda exemplar, årets lägsta siffra, för att Kinsella skulle knuffa ner John Grisham från toppen. Värt att påpeka är att det var paperbackutgåvan som sålde 19 000 exemplar på tre dagar. Surprise me släpptes som inbunden redan i februari men kom alltså bara fyra månader senare i paperback.

Samma dag som den engelska paperbackutgåvan kom släppte Printz Publishing boken på svenska, den 26 juni, med titeln Överraska mig. På fredag får vi se ifall denna inbundna utgåva tar sig in på den svenska topplistan eller om det dröjer tills pocketen kommer.

– Kinsella har hos oss sålt över 100 000 exemplar fördelat på en ny titel och fyra backlist. Så vi har förstås stora förhoppningar på den här nya boken som är en rolig och varm historia om kärlek, hemligheter och att tända eldar på nytt, säger Pia Printz till Boktugg och tillägger:
– Jag har dessutom översatt boken, så är lite extra förtjust i den.

Madeleine Wickham (född 1969) heter egentligen denna brittiska feelgoodförfattare som skriver under pseudonymen Sophie Kinsella. Hon har sålt över 40 miljoner böcker runt om i världen och är kanske mest känd för att ha skrivit Shopaholic-serien (som även blivit film). Även hennes fristående romaner har fått stor spridning och förra året hyllades hennes roman Mitt (inte så) perfekta liv av en enad kritikerkår, skriver Printz Publishing i ett pressmeddelande.

Överraska mig är Kinsellas 26:e bok för vuxna. Hon skriver även barnböcker, exempelvis Min mamma är en fe (B Wahlströms).

99 % av Boktugg är gratis att läsa. Regelbunden läsare?  Prenumerera!

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren

Sölve Dahlgren är journalist sedan 30 år tillbaka och författare till mer än tio böcker. VD och chefredaktör för Boktugg.

solve@boktugg.se

Gör som ...

… och alla våra andra sponsorer som stöttar oss ekonomiskt. Vill ditt företag bli sponsor? Kontakta sales@boktugg.se för mer information. Privatpersoner och mindre företag som vill bidra swishar valfritt belopp till 123-483 18 71 (klicka här för QR-kod) eller med andra betalmedel.

SPONSRAT INNEHÅLL

SPONSRAT INNEHÅLL