Nominerade till Barnradions bokpris 2018

Barnradions bokpris jury: Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Music och Shuaib Aden med de nominerade böckerna. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio

Fem av årets bästa böcker för 9-12-åringar har nominerats till Barnradions bokpris 2018. Juryn som kommer att utse vinnaren består av fem elever från Rosengårdsskolan i Malmö.

I vintras eftersökte Barnradion nomineringar till årets bokpris. Alla kunde nominera böcker utgivna mellan juni 2017 och juni 2018 och skrivna för målgruppen 9–12 år. Resultatet av detta har nu lett till ett startfält på fem titlar – en shortlist på fem nominerade barnböcker som alla har chans att vinna Barnradions bokpris.

Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
De nominerade är:

Comedy queen av Jenny Jägerfeld, Rabén & Sjögren
Vi kommer snart hem igen av Jessica Bab Bonde och Peter Bergting, Natur & Kultur
Risulven av Nina Ivarsson, Rabén & Sjögren
Ella och Youtube-paniken av Linda Skugge, Girl-It
Pojken i paddan och jag av Jonatan Järvi, Hippo Bokförlag

ANNONS

Juryn består i år av Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Music och Shuaib Aden från Rosengårdsskolan i Malmö. De kommer tillsammans med programledaren Manuel Cubas diskutera de fem nominerade böckerna i radio under läslovet, 29 oktober till 2 november, kl. 10.03-10.15 i Barnradion i P4. Den vinnande boken avslöjas i det sjätte och sista programmet som sänds söndag 4 november kl. 12.03-13. Författaren belönas med 30 000 kronor.

Barnjuryn. Jasmine Hl-Kritty, Fatme Ibrahim, Zajnab Hawra, Una Music och Shuaib Aden. Foto: Julia Lindemalm/Sveriges Radio
Tidigare vinnare av Barnradions bokpris

2010 – Adzerk – den vita hingsten av Lin Hallberg
2011 – Den gröna cirkeln av Stefan Casta
2012 – Flyga högt av Katarina von Bredow
2013 – Glasbarnen av Kristina Ohlsson
2014 – 5768 visningar på Youtube av Ralf Novák-Rosengren och Anita Santesson
2015 – Den blomstertid nu kommer av Marie-Chantal Long
2016 – Bennys hemliga rapporter av Johan Bergström, Per Lange och Henrik Ahnborg
2017 – Ylvania – Sagan om ljusbäraren av Ylva Hällen

Om Barnradions bokpris

Barnradions bokpris är Barnradion Sveriges Radios och Utbildningsradions pris för årets bästa svenska barnbok för 9-12-åringar. Förlagan till Barnradions bokpris var Barnens Romanpris som delades ut 2010-2015. Barnradions bokpris är ett unikt pris där en barnjury läser och bedömer fem nominerade böcker som vänder sig till 9-12-åringar. Årets böcker är utgivna mellan juni 2017 och juni 2018. Prissumman är 30 000 kr.

ANNONS

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.