Monika Vaicenavičienė belönas med illustratörpris

Monika Vaicenavičienė, bilderboksskapare och konstnär.

Den nya talangen Monika Vaicenavičienės kommande bilderbok Vad är en flod? är ett av de vinnande bidragen i det prestigefyllda internationella priset World Illustration Award.

Monika Vaicenavičienė ger ut sin första svenska bok på Opal i januari 2019. Den heter Vad är en flod? och är hennes examensarbete från Konstfack. Intresset från andra länder har varit stort, och sju länder inklusive USA har hittills köpt in boken mot stora förskott.

Nu uppmärksammas Vaicenavičienės bilderbok även av det internationella illustratörpriset World Illustration Award. Genom bidraget Vad är en flod? (What is a river?) vann Vaicenavičienė i sin kategori Children’s Books (New Talent). Juryn säger bland annat i sin motivering att ”Berättelsen balanserar mellan korrekt fakta och poetiskt berättande”. Prisets slutliga vinnare kommer att väljas ut bland gruppsegrarna i de åtta olika kategorierna (för varje kategori har både en professionell och en debuterande vinnare utsetts).

ANNONS

World Illustration Award delas årligen ut av organisationen Association of Illustrators och i samband med prisutdelningen presenteras också en utställning i London med alla vinnande och nominerade bidrag, som efter sommaren även visas upp under en turné i flera länder. I år har 3 300 bidrag har skickats in till tävlingen från 75 olika länder. Bidragen bedöms av högprofilerat, globalt erkänt branschfolk.

 


 

 Tack för att du kom hit och läste …

… det gör oss stolta och glada. Till skillnad mot andra sidor, så har vi ingen betalvägg. Det är ett val vi gjort, eftersom vi genuint älskar litteraturen och vill sprida våra nyheter till så många som möjligt.

ANNONS

För att vi ska kunna fortsätta göra det vill vi ge dig chansen att bli vår supporter. Det kostar som en kopp kaffe på stan (39 kronor/mån) och du stöttar den hårdast arbetande lilla redaktionen i landet. En billig peng för alla de tusentals artiklar vi publicerar varje år.
Samtidigt får du tillgång till vår insider-avdelning, med både extramaterial och emagasin.

Vi behöver dig och det tar bara en minut av din tid. Bli en Insider idag >>

Anna von Friesen frilansar som förlagsredaktör, skribent och med andra redaktionella tjänster. Hon bor och arbetar i Malmö.
Inga kommentarer än

Kommentarer är avstängda.